Site icon Наше Місто

Ціна впаде на 20-40 %: коли в Україні подешевшають «золоті яйця»

Вже рік в Україні спостерігається стрімке підвищення цін на продукти харчування. А з наближенням свят вартість на популярні позиції традиційно зростає. Так до Великодня яйця стали майже «золотими». Ситуацію пояснює заступник голови ВАР Денис Марчук, пише сайт «Наше Місто».

За його словами, за останній рік ціни зросли на 34%. Головний фактор – війна та окупація частини території. Сприяли зростанню цін також ті проблеми, які виникали у товаровиробників з постачанням  електроенергії, ціни на світло та газ.

Денис Марчук підкреслив, що вже з минулого тижня почали підвищуватись ціни на популярні групи товарів. Найбільше подорожчали курячі яйця. Але це відбувається традиційно напередодні Великодня. Після свята попит спаде і ціни знизяться.

«Ажіотажного попиту на яйця не буде, ми переходимо в теплу пору року, кількість виробництва буде збільшуватися не лише в промислових масштабах, а й в домашніх господарствах», – додав Денис Марчук.

У Дніпрі на сьогоднішній день яйця в супермаркетах можна купити від 58 гривень за десяток та дорожче. Минулого року вони коштували 30-40 гривень, але потім почали швидко зростати у ціні.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version