Site icon Наше Місто

Щоб великодня здоба вдалась: старовинний рецепт львівської «баби»

Ми, сучасні господині, звикли називати великодню випічку – паска. А наші прапрабабці мали свої назви в залежності від регіону. Так на Східній Галичині пекли великодню «бабку». Вона відрізнялася від паски тим, що при її приготуванні у тісто додавали більше яєць. 

Хоч багато хто купує паски, ніщо не зрівняється з великодньою здобою спеченою власноруч. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на сторінку у Facebook «Солодка господиня».

Інгредієнти

Приготування

Влийте в миску тепле молоко, додайте столову ложку цукру від загальної кількості, покришіть дріжджі. Перемішайте і дайте підійти.

Змішайте жовтки з цукром і ванільним цукром до однорідності. Потріть мигдаль і просійте борошно.

Влийте опару в просіяне борошно, додайте сіль і яєчну масу.

Перемішайте. Коли тісто збереться в купку, додайте розтоплене не гаряче вершкове масло. Вимішуйте тісто, поки воно не почне відходити від рук.

Додайте цукати, родзинки, натертий мигдаль. Сформуйте в кульку і дайте підійти в теплому місці протягом близько двох годин.

Обімніть тісто, знову перемішайте. Сформуйте грудочки і вкладіть у форми, заповнюючи на 1/3 форми. Дайте підрости протягом хвилин 20.

Збийте яйце кімнатної температури і змастіть верхівки пасок.

Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці до зарум’янення і до сухої шпажки.

Охолодіть паски на решітці, покрийте глазур’ю і прикрасьте.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version