Skip to content

Підтоплення не буде: як у Дніпрі працюють станції водозниження

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Як працюють станції водозниження

Міський голова Борис Філатов поставив перед комунальними службами Дніпра завдання приділити особливу увагу районам міста з високим заляганням ґрунтової води та тим, що страждають від підтоплень у період рясних дощів. У п’ятницю, 14 квітня, черговий по місту, заступник мера Михайло Лисенко перевірив роботу Насосної станції водовідведення, що на вул. Микитинська.

На станції замінили глибинний насос, електрокабелі, встановили нові шафи керування насосним обладнанням з GSM-сповіщенням про аварійну ситуацію, виконали косметичний ремонт будівлі насосної станції.

“Станом станції я залишився задоволений і маю бажання, щоб всі насосні станції водозниження виглядали подібним чином. Дав доручення відповідним спеціалістам”, – розповів Михайло Лисенко.

За словами заступника міського голови, у Дніпрі проводять роботи з утримання насосних станцій. Частина з них обладнана спеціальними поплавками, які вмикаються автоматично та викачують воду. На деяких чергують оператори, які слідкують за рівнем води та в разі необхідності вмикають насоси для відкачування води. Загалом таких станцій у нашому місті 25, 16 з них розташовані у АНД районі, 4 – у Новокодацькому, 2 – в Індустріальному, 2 – в Центральному та 1 – у Шевченківському.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: