Skip to content

Новий житломасив площею 140 тис. кв м: у Дніпрі хочуть побудувати величезний комплекс

Новини Дніпра: Новий житломасив на Ломівському - Наше Місто

Незважаючи на повномасштабну війну, життя в Дніпрі триває, що підтверджують плани інвесторів та архітекторів, які представляють нові проекти на засіданнях архітектурно-містобудівної ради ГлавАПУ. Нещодавно відбулася чергова зустріч, на якій було представлено проект будівництва гігантського житлового комплексу на лівому березі. По суті, це цілий житломасив 140 тис. кв м, який архітектори пропонують побудувати як продовження ж/м Ломовський, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на город.дп.юа.

Новини Дніпра: Новий житломасив на Ломівському - Наше Місто

На замовлення «Балівської виробничо-будівельної компанії» архітектурне бюро «Омега архітекчерал» (директор Олександр Шаповал) розробило та представило масштабний проект – Містобудівний розрахунок житлового комплексу на вул. Широкий, 1.

Величезний комплекс (який можна назвати окремим житловим масивом) стане своєрідним продовженням Ломовського. На 19,4 га пропонується звести 9 кварталів, кожен із яких складається з житлових будівель складної форми. Їхня максимальна поверховість – 12 поверхів з висотою до 44 метрів.

Комплекс планують збудувати на території, яка давно розглядається як перспективна для житлової забудови. Вона розташована на захід від масиву Ломовський, ділянка забудови складної форми примикає до Ломівського озера та пляжу біля нього.

Новини Дніпра: Новий житломасив на Ломівському - Наше Місто

Як пояснила головний архітектор проекту Анастасія Палій, у будинках заплановано 2800 одно-двокімнатних квартир, які розраховані на 5267 мешканців. Загальна житлова площа комплексу – 140 000 квадратних метрів. На перших поверхах житлових будинків будуть розміщені торгові, офісні, спортивно-оздоровчі приміщення загальною площею 20 тисяч квадратних метрів, а також апарт-готель.

У структурі цього мікрорайону передбачено 2 нові дитсадки. Є резерв приміщень для відкриття супермаркету та мережі продуктових магазинів. Передбачені різні зони для відпочинку та розваг, занять спортом. Окремо розроблені схеми велодоріжок та доріжок для занять бігом.

Повністю облагороджена та впорядкована буде і рекреаційна зона. Заплановано будівництво двох пішохідних мостів – через Ломівське озеро та водовідвідний канал.

Олександр Шаповал додав, що комплекс будуватимуть у 10 черг. Реалізація проекту розрахована терміном 5-8 років.

Проте поки що це тільки проект. Запитань і думок від членів містобудівної ради з приводу побаченого і почутого було багато. Головною претензію було те, що проект передбачає серйозні зміни порівняно із уже затвердженим Детальним планом території цього району.

Головний архітектор Дніпра Дмитро Волик по завершенню обговорення відмітив, що подальшу роботу необхідно проводити з урахуванням висловлених побажань та одночасно з розробкою нового ДПТ.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: