Skip to content

Ліки за рецептом для тварин: в МОЗ зробили важливу заяву

Ліки за рецептом для тварин - Наше Місто

Інформація про відпуск ліків за електронним рецептом з 1 квітня наробила багато галасу і призвела до панічних настроїв серед українців, які кинулися 31 березня до аптек і вигребли звідти препаратів більше ніж на 1 млрд. грн. Проте минув тиждень, і в правила продажу ліків через аптечні мережі нічого не змінилося. Чи така ж ситуація з реалізацією препаратів для тварин, розповіли в Міністерстві охорони здоров’я України, повідомляє сайт «Наше місто».

«З впровадженням електронного рецепта перелік рецептурних ліків залишився незмінним. Тому жодних додаткових змін чи обмежень щодо відпуску лікарських препаратів для тварин не передбачається.

Як і раніше ви можете придбати ліки для ваших улюбленців у звичайній аптеці.  При цьому відпуск ліків для тварин, як і раніше, здійснюється виключно за відповідним рецептом від спеціаліста-ветеринара.

Така можливість передбачена та регулюється пунктом 5 Порядку відпуску лікарських засобів і медичних виробів з аптек та їхніх структурних підрозділів, затвердженого наказом МОЗ України від 19.07.2005 № 360 (зі змінами). Відповідно до зазначеної норми лікарські засоби (крім наркотичних (психотропних) лікарських засобів, отруйних або сильнодійних лікарських засобів) можуть відпускатися з аптечних закладів за рецептами ветеринарних лікарів, якщо інше не визначено законодавством у сфері ветеринарної медицини», – прокоментували ситуацію в МОЗ.

 Ліки за рецептом для тварин - Наше Місто

Категорія: Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: