Skip to content

У Дніпрі розквітли «Кольори життя»: студенти створили виставку петриківського розпису

Якого кольору життя? Таким питанням задались студенти у Дніпрі – і створили цілу виставку. У їхніх роботах життя заграло яскравими барвами петриківського розпису. Як саме – дивіться у сюжеті ДніпроTV, пише сайт «Наше Місто».

«Кольори життя». Так називається виставка петриківського розпису. На ній представлені роботи заслуженого майстра народної творчості України Тетяни Гарькавої та її студентів.

«Мені дуже подобається українська культура, хочеться її розвивати, нести в маси, щоб люди цікавилися цим, бо зараз петриківський розпис має невелику популярність, хочеться його поширювати більше», – розповіла авторка роботи Аліна Єгорова.

Роботи виконані на різних поверхнях: картон, дерево, кераміка, тканина. Студенти зізнаються, вчаться працювати з усім. Але розписувати тканину – трохи важче, бо майже не маєш права на помилку. Всього на виставці 44 роботи вихованців художньо-мистецького коледжу.

«Це моя перша робота на виставці. Це для мене значить, що я вже можу ще кращі свої роботи презентувати, можу не на полотні, а на тканині ще малювати», – каже авторка роботи Ольга Шевченко.

«Митцям, особливо молодим митцям, потрібні виставки, тому що, не може митець працювати у стіл. Знаєте, за певний час звикли до того, що глядачі не дуже проявляють увагу до народних напрямків. Але я можу сказати, що зараз, воно актуалізувалось, тому що, з відкриттям виставки у нас щодня є відвідувачі», – розповідає Яна Куницька, директорка школи ім. Вадима Сідура.

Студенти впевнені, доки життя квітне «петриківкою» – воно триває!

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: