Skip to content

Не свисти – грошей не буде: як ставитись до популярних забобонів і що вони означають

Чимало людей дивляться у дзеркало, коли щось забувають, сидять перед далекою дорогою і оминають кути стола. Деякі прикмети так міцно переплелися з етикетом і традиціями, що стали частиною нашого способу життя. Тож що це: середньовічні забобони, чи дієві способи уникнути неприємностей?Подробиці читайте в матеріалі сайту «Наше Місто».

Один із найпоширеніших забобонів – свист у приміщенні приносить нещастя. Це повір’я виникло з давньої віри в те, що свист – це спосіб викликати злих духів. В результаті люди уникають свистіти у приміщенні, щоб не залучати негатив у свій будинок.

Також існує безліч заборон, пов’язаних із весіллям. Наприклад, вважається поганою прикметою, якщо наречений побачить сукню нареченої до весільної церемонії. Наречена повинна надіти щось старе, щось нове, щось позичене і синє, щоб забезпечити удачу в шлюбі.

Ще одним поширеним забобоном є повір’я, що підмітання будинку після настання темряви приносить нещастя. Вважається, що ця прикмета виникла з ідеї, що якщо підмітати будинок після настання темряви, то разом з пилом випарується і успіх.

Зрештою, багато українців уникають дарувати гострі предмети. Це повір’я пов’язане з тим, що гострі предмети символізують розрив зв’язків та можуть стати причиною сварок та агресії між людьми.

У той же час психологи вважають, що забобони нейтральні до того часу, поки вони є нейтральними у впливі на людину. Якщо вони псують їй життя і настрій, вони є негативними. Якщо вони настрій підіймають і сприяють тому, що людина себе краще почуває, – вони позитивні. Людина може сама створити систему певних закономірностей, які буде потім сприймати як свої індивідуальні знаки.

Отже, кожен сам вирішує для себе, вірити у забобони чи ні. Але найкраще – це довіряти собі і покладатися на власні сили.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: