Skip to content

Митці з Дніпропетровщини вразили своїм проєктом львів’ян

З 6 квітня у Львівському палаці мистецтві (вул. Миколи Коперника, 17) свої роботи представляють митці з Дніпропетровщини. Львів’яни та гості цього міста мають  змогу долучитися до мультикультурного мистецького проєкту «До та під час». Про це повідомляє сайт «Наше Місто».

Проєкт реалізований під кураторством Світлани Ткаченко. Участь у ньому беруть відомий художник з Дніпра Валерій Сосна, маленький художник-переселенець Семен Ісаєв, а також мисткиня, фотограф та кураторка  Світлана Ткаченко. На виставці кожен з авторів представив свій власний проєкт.

Валерій Сосна вражає глядача картинами, які об’єднані спільною назвою  «Сублімація війни. Свої». Цей проєкт складається з полотен, які були створені у 1991-2022 роках. Вперше він був презентований тоді, коли неоголошеній війни, яка з 2014-го ведеться на території України, виповнилось чотири роки.  До речі, протягом квітня інші роботи Валерія Сосни можна побачити на експозиції у Кривому Розі.  В галереї ArtCraftOil (вул Транспортна, 1) представлена персональна виставка художника «Передчуття».

Твори з циклу «Дитячий» – це абстрактний живопис хлопчика Семена Ісаєва, який попри свій юний вік вже знає, що таке жахіття війни. Бо тікав з матусею до Дніпропетровщини з окупованого Ірпеня. Концептуальна інсталяція Світлани Ткаченко – це білі полотна. Таким чином мисткиня демонструє свою емоційну  неспроможність фотографувати ті страждання, яких завдає людям війна.

Проєкт «До та під час» можна побачити до 5 травня. Потім він вирушить у інші міста України.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: