Site icon Наше Місто

Італійська паска коломба: оригінальний рецепт великодньої здоби

Італійська великодня випічка стає все більш популярною. Це й не дивно, щороку на Великдень господині хочуть здивувати близьких і гостей новими ласощами. Саме тут і приходять на допомогу рецепти з інших країн. Про це повідомляє «Наше Місто» з посиланням на сайт МЕТА.

Коломба в перекладі з італійської — голубка. За легендою саме цей птах приніс Ною гілочку оливи як знак того, що скоро він досягне суші. Крім цього, голуб — це символ миру, добробуту та мудрості. Звідси й незвичайна форма паски. Ви можете використовувати будь-яку зручну ємність для випікання, головне, щоб вона була не надто високою.

Для тіста знадобиться

Для крему знадобиться

Приготування

У теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте 40 г цукру, 20 г борошна, перемішайте і поставте відпочити на 20 хвилин.

Вершкове масло розтопіть, яйця збийте з цукром до пишності. Додайте в дріжджову опару тепле масло, яєчну суміш, просіяне борошно, ванільний цукор, корицю, коньяк, сметану, сіль і замісіть однорідне тісто.

Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Потім викладіть тісто у змащену маслом форму на 2/3 об’єму і залиште ще на 30 хвилин.

Випікайте паску у розігрітій до 180°C духовці протягом 50-60 хвилин. Готову паску після остигання просочіть апельсиновим соком.

Для крему збийте міксером розм’якшене масло і варене згущене молоко до однорідності. Додайте подрібнений мигдаль і перемішайте.

Змастіть паску кремом, прикрасьте мигдалем і помістіть у холодильник на 1-2 години.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version