Skip to content

У Дніпрі для ветеранів організували безкоштовні курси за спеціальністю «Системний адміністратор»

Черговий по місту Олександр Санжара відвідав безкоштовні курси з навчання та перекваліфікації ветеранів за спеціальністю «Системний адміністратор». Секретар міської ради перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо соціалізації захисників у цивільному житті. Всі вони за рік повномасштабного вторгнення отримали поранення, які не дозволяють їм повернутися на передову та на робоче місце, де працювали до війни, повідомляє сайт «Наше місто».

Пілотний проєкт стартував 13 березня та буде тривати три місяці. Десять оборонців України, які отримали травми внаслідок війни, опановують одну із найзатребуваніших і найоплачуваніших професій – «Системний адміністратор». 

Проєкт реалізується завдяки програмі розвитку ООН (ПРООН) за фінансової підтримки урядів Німеччини та Південної Кореї. Дніпро став першим містом в Україні, яке розпочало процес підтримки та соціалізації захисників і захисниць. 

Перший етап – підготовка військових за найактуальнішими спеціальностями, а далі – працевлаштування, а за бажанням – отримання вищої ІТ освіти. Навчальний процес забезпечено всіма необхідними технічними засобами, у тому числі серверами. 

Слухачі курсів навчаються будувати багаторангові комп’ютерні мережі, а саме – підключення та налаштовування серверного та мережевого обладнання, правам доступу користувачів мережі до комп’ютерів. Під час практичних робіт слухачі навчаються працювати з інструментом для монтажу комп’ютерних мереж; виконують налаштування однорангової та багаторангових віртуальних комп’ютерних мереж, роблять діагностику цих мереж з вирішенням проблем. 

А також отримують знання з кібербезпеки та документального оформлення гарантійного обслуговування. Після проходження курсу слухачі отримають відповідний документ та можливість працевлаштування на підприємствах і в організаціях Дніпра та області, у тому числі у департаментах Дніпровської міської ради.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Освіта

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: