Site icon Наше Місто

Смак дитинства: рецепт “золотої” бабусиної паски

Новини Дніпра: Рецепт "золотої" паски

Рецептів паски багато не буває. Особливо, якщо до Великодня залишилось так мало часу. Зараз вже на так багато господинь готують солодку випічку самотужки. Але ж іноді так хочеться згадати дитинство. Особливо на свята. Тому тут вам у нагоді стане саме цей рецепт великодньої випічки, бабусин рецепт, передає «Наше місто». Паска вийде золотою, м’якою і дуже смачною.

Нам знадобиться:

Приготування

В теплому молоці (38-39 градусів) розчинити дріжджі, сіль і цукор. Додати 2-3 столові ложки борошна, розчинити його і залишити опару в теплі під рушником чи ковдрою на 10-15 хвилин.

До готової опари (вона покриється дрібними бульбашками) додайте розтоплене вершкове масло, сметану, яйця, перемішайте.

Додайте частину борошна, куркуму і замішуйте тісто, спочатку ложкою, потім руками на столі.

Тісто не повинно бути крутим, але досить щільним і пластичним. Залиште його в теплі під рушником на 1,5 години, щоб підійшло.

Родзинки залийте окропом залиште на 5 хвилин. Воду злийте і додайте їх в тісто, що підійшло. Знову замісіть його в клубок.

Розділіть тісто на 4 частини. Форми змастіть рослинною олією, покладіть тісто, воно повинно займати не більше третини формочки.

Поставте паски в теплу духовку на 30-40 хвилин для підйому. Коли тісто буде майже врівень з краєм форми, ввімкніть її на 180 градусів і випікайте паски по 30-40 хвилин до золотистої скоринки.

Готові паски залиште охолоджуватися, а потім витягніть їх з форми (якщо вона не паперова).

Для глазурі знадобиться охолоджений яєчний білок, 3 ст.л цукрової пудри. Міксером або електровінчиком збивайте білок спочатку на малих обертах, коли маса буде досить насичена киснем, збільшіть оберти. Додайте цукрову пудру, перемішайте глазур.

Нанесіть глазур на паску та прикрасьте посипкою.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version