Skip to content

Нічого з 1 квітня не змінилось: Міністр охорони здоров’я пояснив, чому аптеки продають ліки без рецептів

Новини Дніпра: Чому аптеки продають ліки без рецептів - Наше Місто

Міністр охорони здоров’я Олег Ляшко заявив, що єдина зміна з продажу ліків, яка вступила в силу з 1 квітня, полягає в тому, що раніше відпуск рецептурних ліків відбувався за паперовим рецептом, а тепер використовуватиметься і електронний. Також він пояснив, чому аптеки продають ліки без рецептів, хоча повинні робити це вже давно, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на 1+1.

«Щодо препаратів, які були рецептурними, вони і залишились рецептурними. Які були безрецептурними, вони залишились безрецептурними. Нічого з 1 квітня не змінилось і змінюватись не буде. Питання відпуску антибіотиків, які можна було отримати за паперовим рецептом, так і можна отримати. З 1 квітня не посилився контроль відпуску рецептурних препаратів, не збільшилась кількість рецептурних препаратів. З 1 квітня ввівся електронний рецепт. Ми крок за кроком йдемо в Європейський Союз. Ми починаємо розуміти, що саме лікар повинен лікувати, а не google чи сусідка», – пояснив міністр.

Новини Дніпра: що відбувається в аптеках після 1 квітня - Наше Місто

Також Ляшко пояснив, як аптекарі відпускали без рецептів те, що давно має бути рецептурним.

«Ще з часів COVID кількість перевірок було значно зменшено. Друге питання, нормативно-правова база для аптечних закладів, які при випуску електронних рецептів не мають юридичних зобов’язань зберігати ці рецепти. Вони користуються цією нормою і відпускають рецептурні лікарські засоби без рецептів Ми розуміємо цю проблему, напрацювали нормативно-правову базу, але будемо вводити її поетапно», – розповів Віктор Ляшко.

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Новини здоров'я Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: