Site icon Наше Місто

Паска без вимішування руками: рецепт ідеальної випічки без зайвої мороки

Новини Дніпра: Рецепт паски без вімішування руками

До Великодня залишився лише тиждень. Тож варто вже подумати про святковий стіл. А головна на ньому, звісно ж, паска. Рецептів для її приготування існує безліч. Але ми вам пропонуємо ознайомитись з найунікальнішим з них. Для приготування паски за цим рецептом вам не потрібно буде вимазувати руки. Спробуйте і ви будете в захваті. Паска виходить дуже смачна, повітряна і волога, передає «Наше місто».

Рецепт

На 4 паски діаметром 9 см:

Глазур:

Приготування

1. У тепле молоко додати дріжджі, 2 ст. цукру та 100 г борошна. Перемішати до однорідності, накрити рушником і залишити в теплому місці на 15-30 хвилин до появи пінної шапочки та збільшення об’єму.

2. Цукор, що залишився, збити з яйцями, сіллю, ванільним цукром до пишної світлої маси. Додати цедру апельсина або лимона, сметану і опару.

3. Просіяти борошно, поступово замішуючи рідке тягуче тісто (у вас може піти від 300 до 350 г борошна).

4. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 1-2 години до збільшення в об’ємі щонайменше в 2 рази. Тісто, що підійшло, обім’яти. Сухофрукти заздалегідь запарити в окропі, просушити та обваляти в 1 ст.л. борошна. Додати їх у тісто, добре перемішати тісто.

5. Заповнити форми тістом, ложку змащуйте рослинним маслом, оскільки тісто дуже липке. Вирівняти верхівки, формуючи шапочку. Накрити рушником і залишити на вистоювання в теплому місці, поки тісто не займе майже весь об’єм форми.

6. Випікати близько 40 хвилин у заздалегідь прогрітій до 170 градусів духовці на рівні трохи нижче середнього. Якщо паски швидко рум’яняться, накрийте фольгою.

7. Для глазурі змішати згущене молоко із сухим молоком. Змастити охолоджені паски. Прикрасити за бажанням.

Джерело Alina FooDee

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version