Skip to content

Слухають лише обраних: вчені з’ясували, чи розуміють коти мову людей

Більшість власників тварин вірять в те, що їх чотирилапий розуміє усе, про що з ним розмовляють. І ні для кого не секрет, що коти й собаки справді можуть запам’ятовувати окремі слова. Вчені Університету Софії в Токіо отримали підтвердження того, що коти здатні розуміти людську мову. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Science alert.

Вчені запевняють, що коти здатні відрізнити свою кличку від інших слів, навіть якщо вона промовлялась з акцентом.

У ході дослідження вони спостерігали за 78 кішками з японських сімей і тематичних кафе.

Як з’ясували дослідники, коти здатні не просто зрозуміти про що йде мова, а й можуть співставляти слова з окремими предметами. Проте подібні вміння залежать також від індивідуальних особливостей тварини та її рівня інтелекту.

Домашні улюбленці вміють зчитувати ваш настрій, і поводитися відповідно – або з обережністю комунікувати з вами, або ж намагатися підластитися. Тому і може здатися, що кіт чудово розуміє, що йому кажеш.

Також кішки розуміють, що маленькі діти не завжди усвідомлюють свої дії. Тому коти, як правило, цураються дітлахів, адже бояться, що останні можуть завдати їм шкоди.

Крім того, домашні улюбленці прекрасно усвідомлюють і заборони, встановлені господарем. Проте у них, як і у інших тварин відсутнє уявлення про добро і зло. Саме тому вони дотримуватимуться заборон тільки в присутності господаря.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: