Skip to content

Кримінальні новини Дніпра 29 березня: Hi-Tech крадії та суд над зрадником

Ксенія Куземко

Hi-Tech крадії, суд над зрадником та явка з повинною. Про ці та інші надзвичайні події середи, 29 березня, дивіться у відеодайджесті Днепр оперативный, пише сайт «Наше Місто».

Дим та полум’я

У Дніпрі на вулиці Гладкова горіла квартира. Повідомлення до Служби порятунку надійшло сьогодні о 12:37. Прибувши до місця події, рятувальники побачили дим з вікна на п’ятому поверсі п’ятиповерхового будинку. Пожежу загасили за 15 хвилин. Але вогонь встиг пошкодити стіни, стелю та домашнє майно на загальній площі 7 квадратних метрів. На щастя, обійшлося без травмованих. Людей в квартирі не було.

Hi-Tech крадії

Нацполіція затримала угруповання, яке за допомогою дрона викрадало гроші під час «обміну валют». Зловмисники брали в оренду приміщення під нібито пункт обміну валют і відразу проводили «ремонт»: робили отвір у стелі для квадрокоптера та ще один – у стіні для втечі «касира».

Сума збитків, завдана трьом потерпілим, становить майже 50 тисяч євро та 25 тисяч доларів США.

Коли «касирка» отримувала гроші для обміну, відразу телефонувала «керівнику» з проханням «відкрити сейф» – це і був сигнал для спільника – оператора безпілотника.

Потім вона перекладала гроші в сітку, прикріплену до дрона, і знову телефонувала «керівнику», але цього разу просила «закрити сейф»: після цих слів безпілотник із грішми зникав, а працівниця «обмінника» втікала через «запасний вихід».

Наразі всім учасникам організованої злочинної групи оголошено про підозру. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Суд над зрадником

Мешканця Дніпра судитимуть за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану.

З серпня до вересня 2022 року чоловік, маючи антиукраїнську позицію, фіксував та передавав інформацію щодо кількості, місць дислокації та переміщення підрозділів і військової техніки ЗСУ, розміщення блокпостів, засобів протиповітряної оборони.

Також він повідомляв ворогу про розташування об’єктів критичної інфраструктури, основних дорожньо-транспортних магістралей, залізничних вокзалів на території Дніпропетровської області.

Зібрані дані з GPS-координатами об’єктів інформатор передавав представникам РФ через месенджер «Telegram». Надану ним інформацію ворог використовував для нанесення ракетних ударів по зазначених об’єктах.

На виконання завдання представників РФ агент надіслав відеофіксацію пуску ракети системою ППО та координати можливого місця розташування засобів протиповітряної оборони ЗСУ з посиланням на Google Maps.

Крім цього, чоловік детально розписував ворогу інформацію про наслідки ракетних ударів по місту.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. За клопотанням прокурора судом накладено арешт на його майно та банківські рахунки.

Йому загрожує строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Небезпечний маневр

На вулиці Святослава Хороброго о 15:33 зіткнулися дві автівки. Відео моменту ДТП зафіксували камери Ситуаційного центру Дніпра. Попередньо. Audi в’їхав у Lanos, який повернув з вулиці Гоголя на вул. Святослава Хороброго. Судячи з запису з камер відеоспостереження, водій Audi намагався уникнути зіткнення, але в’їхав у Lanos, коли той опинився посеред дороги. Обидва автомобілі після зіткнення вилетіли на зустрічну смугу. Внаслідок ДТП постраждали обидва водії. Одного з них госпіталізували, другому медики надали допомогу на місці. У всіх обставинах аварії розбираються правоохоронці.

Сам попався

Учора на вулиці Повітрофлотській до екіпажу роти тактико-оперативно-реагування Патрульної поліції звернувся 20-річний чоловік і повідомив, що невідомі вдерлися до його квартири, побили його, вимагали гроші, забрали особисті речі та коробку цигарок, в якій зберігалися наркотичні речовини. Потерпілий запросив поліцейських до свого помешкання, де добровільно видав пластикову коробку, в якій лежали 8 сліп-пакетів із кристалічною речовиною.

Також ТОРівці відпрацювали прилеглу територію і виявили трьох чоловіків, схожих за прикметами на ймовірних нападників. Під час поверхневої перевірки їхнього автомобіля патрульні виявили речі потерпілого — ноутбук та телефон, а також пачку цигарок, в якій знаходились 8 сліп-пакетів із речовиною кристалічного походження, схожою на наркотичну.

Потерпілого та його трьох кривдників доставили до відділку поліції. Тривають слідчі дії.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: