Skip to content

У Дніпрі біля озера Куряче прочищають мережу зливної каналізації

Новини Дніпра: Біля озера Куряче прочищають мережу зливної каналізації

Сьогодні, 28 березня, черговий по місту Самілик Олексій, заступник директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради, перевірив, як ведуться роботи з прочищення мережі зливної каналізації по вул. Донецьке шосе, у районі озера Куряче, передає “Наше місто“.

За дорученням міського голови Бориса Філатова комунальники проводять профілактичне очищення дощоприймальних мереж після зимового періоду. Такі роботи необхідні для якісного водовідведення у період рясних весняних дощів.

«В рамках свого чергування я вирішив перевірити одну із потенційно проблемних ділянок на Донецькому шосе у районі озера Куряче. Загалом по вул. Донецьке шосе ми працюємо з грудня минулого року, обʼєм робіт тут великий, тож роботи все ще тривають. На цій локації комунальники працюють за допомогою каналопромивальної машини FORD. Завдяки цій сучасній машині вдається проводити очищення сильно забруднених колекторів, які раніше не вдавалось очистити. Дана каналопромивальна машина дозволяє проводити очищення мереж методом гідропромиву з максимальним тиском води 520 атмосфер. Для порівняння звичайна машина могла підвищувати тиск насоса лише до 160 атмосфер, що не дозволяло очищати колектори від складних відкладень. Завдяки сучасним екскаваторам в 4 рази збільшилась швидкість та кількість проведених ремонтів зливових мереж. Додаткова техніка для механізованого очищення дощоприймачів дозволяє швидше та якісніше проводити очищення дощоприймачів (раніше його зазвичай проводили лопатами з довгими держаками). В 4 рази швидше, аніж це виконувалось вручну», – розповів Олексій Самілик.

Всього у Дніпрі з початку року комунальниками вже прочищено понад 800 дощоприймачів та колодязів, та понад 3 км колекторів та водовідвідних канав. Відремонтовано понад 200 дощоприймачів та 130 м колекторів. Роботи проводяться паралельно по декількох напрямках, зокрема на Донецькому шосе, по вул. В’ячеслава Липинського, просп. Героїв, просп. Слобожанському.

Категорія: Відео, ЖКГ, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: