Skip to content

Курортний сезон під загрозою: узбережжя Чорного моря усіяне ворожими мінами

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Узбережжя Чорного моря міни

Декілька днів тому у курортному селі Сичавка на Одещині вибухнула морська російська міна, яку прибило до берега під час шторму. Внаслідок детонації боєприпасу на одній із баз відпочинку було значно пошкоджено будиночки для відпочиваючих. Через замінування моря курортний сезон 2023 року знаходиться під загрозою, пише “Наше місто” з посиланням на koblevo.live/sychavka.

За словами голови Одеської ОВА, в морі знаходиться щонайменше 400 мін, які розкидали росіяни. Були випадки, коли ці міни приносило на одеські пляжі.

Сичавка

В червні таку міну прибило до Коблево, де вона безконтрольно здетонувала. Восени спеціалістам вдалось знешкодити декілька мін, які викинуло на узбережжя поблизу Одеси. Міни знаходили і на центральному пляжі Чорноморська. Боєприпас виявили відпочиваючі.

“Ми не знаємо, де може прибити до берега”, – розповів голова ОВА.

Особливих змін порівняно з минулим роком в Одесі не буде – повноцінний курортний сезон відкривати не стануть: небезпека від обстрілів та морських мін не поменшала. Відвідувати морське узбережжя та пляжі в Одесі та у всій Одеській області, як і раніше, заборонено. І ознак того, що цю заборону скасують, немає.

Категорія: Важливо, Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: