Skip to content

Ельфійська шапка та верпа богемська: дніпрянин знайшов незвичайні гриби (Фото)

Софія Танченко

Новини Дніпра: Дніпрянин знайшов дивні гриби

Дніпровські грибники вже відкрили сезон тихого полювання. У лісочку неподалік міста мисливці знайшли незвичайні гриби, передає «Наше місто» з посиланням на Грибники Днепр.

Публікацію у соцмережі зробив дніпрянин Serhii Rulov. Чоловік розповів, що нещодавно на околицях міста знайшов дуже цікаві на вигляд гриби: з яскраво-червоною шапочкою та зі зморщеною шапочкою. Називаються вони ельфійська шапка та верпа богемська відповідно.

Ельфійська шапка (Саркосцифа червона) – вид грибів роду саркосцифа. Плодове тіло спочатку кругле, а потім чашоподібне, всередині яскраво-червоне, тоді як ззовні покрите мініатюрними волосинками. Росте на відмерлій деревині.

Існують свідчення, що гриб їстівний. Використовується після 10-ти хвилинного відварювання, вареним, смаженим, а також сушеним.

Верпа богемська (Зморшкова шапинка) – вид грибів роду верпа родини зморшкові. Плодові тіла прямостоячі, шапинка дзвіночкоподібна, жовтувато-бура, вохряна, з тісно розташованими складками, що з’єднуються поперечними відгалуженнями.

Умовно їстівний гриб. Перед вживанням відварюють 15 хв. потім смажать. Сушать.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: