Skip to content

Дозвілля дніпрян у минулому столітті: як працювали «Канатка», «Барикадка» та «Дюймовочка»

У 80-ті роки переважна більшість дніпрян проводила дозвілля на свіжому повітрі. Дехто відвідував кафе та бари, де під час дружньої розмови пригадували минуле та ділитися враженнями про сучасність. Великою популярністю користувались заклади, в яких можна було випити склянку пива та поїсти смачної рибки. Які пивні працювали у Дніпрі понад 40 років тому, пише сайт «Наше Місто» з посиланням на сторінку Олени Присягіної у Facebook.

Пальму першості упевнено отримало кафе «Минутка», розташоване по вулиці Донського, поряд з терміналом канатної дороги. Саме через це сусідство у народі заклад називали «Канатка». На відкритому майданчику відвідувачі могли ласувати не лише рибою, а й смаженим м’ясом. Таке меню було далеко не в кожні пивній, тож відвідувачів завжди було чимало.

У 1985-му зачинились «Барикадка», «Дюймовочка» та інші заклади. А «Канатка» продовжувала працювати. Також центрі Дніпра були пивні «Яма» та «Цепі».

«Пивбар №104» був розташований на перетині вулиць Южної та Паторжинського. Місцеві пригадують, що якість обслуговування залишала бажати кращого, але можна було годинами сидіти на літньому майданчику і пити принесену з собою горілку. Таким чином кафе працювало до 1997 року.

Пивний бар «Цепі», розташований по проспекту К. Маркса, 77,  отримав свою назву через незвичний інтер’єр. Масовані стільниці були підвішені на цепках. У різний час це кафе було улюбленим місцем відпочинку футбольних вболіваників та любителів грати в карти.

Ще декілька місць, де можна було посидіти за кухлем пива: «Барикадка», «Антей», «Севаш», пивбар «У Мальвіны», підвал на Артема, пивбар – річпорт.

Новини Дніпра: пивні заклади у 80-ті роки - Наше Місто

Фото: група у Facebook «История в фотографиях. Екатеринослав-Днепропетровск»

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: