Skip to content

Ці зйомки пройшли через мою душу: світлини військового фотографа з Дніпра потрапили на виставку в США

Дарина Сухоніс

Валерій Кравченко фотографує давно і вкладає в це душу. Сьогодні він фотокореспондент холдингу “Наше Місто”. А з початком повномасштабного вторгнення став ще і військовим фотографом. Знімає багато – на Сході країни, навчання пілотів у Львові, часто з журналістами їздить до дніпровських бригад. Але особливо емоційною для нього стала зйомка трагедії на житловому масиві у Дніпрі, коли російська ракета влучила у 118 будинок.

“Так вийшло, що я живу неподалік і десь через 15 хвилин був на місці! На жаль, там лежали люди, які загинули, я все це бачив, знімав багато. Знімав, мабуть, днів 6-7 все це. Ці зйомки пройшли через мене, через душу”, – згадує Валерій.

Валерій надавав свої світлини для виставки у США. Більшість з них увійшли до трьох виставок, які пройшли в управлінні поліції штату Техас, в одній з церков Філадельфії та в Українському домі у Вашингтоні, де виставку відвідали конгресмени і сенатори. Валерій каже, що йому важливо через фото доносити ту реальність, в якій сьогодні живе кожен українець. Часто під час зйомок він ризикує і власним життям.

Деталі – в нашому сюжеті!

Категорія: Відео, Війна, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: