Skip to content

Кримінальні новини Дніпра 23 березня: маневр заради безпеки та бізнес на війні

Ксенія Куземко

Маневр заради безпеки, бізнес на війні та неповнолітній з наркотиками: про ці та інші надзвичайні події четверга, 23 березня, дивіться у відеодайджесті Днепр оперативный, пише сайт «Наше Місто».

Горіла Волга, палала

У Дніпрі на вулиці Моторній сьогодні близько 6:30 ранку під час руху загорівся автомобіль Волга. На місце пригоди було направлено шестеро вогнеборців, які загасили полум’я за 5 хвилин. На щастя, обійшлося без загиблих і травмованих.

Підзаробити на наркотиках

Напевне, саме таку професію обрав для себе 16-річний хлопець, якого днями затримали патрульні у Дніпрі. На вулиці Миколи Руденка екіпаж помітив двох осіб, які побачивши службовий автомобіль, різко змінили напрямок руху. Така поведінка видалася патрульним підозрілою, тому вони вирішили зупинити громадян. Наближаючись до невідомих, патрульні помітили, як один із них викинув на землю два сліп-пакети та намагався швидко піти з місця. Поліцейські завадили цьому. На місце події інспектори викликали батька неповнолітнього та слідчо-оперативну групу. З двох сліп-пакетів, які були у хлопця, вилучили 10 згортків в ізоляційній стрічці з речовиною кристалічного походження, схожою на наркотичну. З неповнолітнім працюють слідчі.

Маневр заради безпеки

Сьогодні близько 8-ї ранку на вулиці Юрія Савченка маршрутний автобус № 87Б виїхав на узбіччя та ледве не врізався в дерево. Таку інформацію розповсюдили телеграм-каналами. За словами представників департаменту транспорту міської ради, аварія сталася через те, що водій вантажівки, який рухався попереду автобусу з пасажирами, скоїв екстрене гальмування. Для запобігання зіткнення, водій автобусу був вимушений виїхати з дороги. Але, як повідомлялося, ніякого зіткнення з деревом не було. Під час ДТП обійшлося без травмованих. Обидва водії розійшлися по європротоколу. 

Бізнес на війні

Троє стартаперів у Дніпрі організували бізнес з вивозу військовозобов’язаних за кордон. Двоє чоловік та жінка віком 33, 36 та 41 рік за 8 тисяч доларів виготовляли фальшиві документи для нелегального виїзду з України. У довідках зазначалися захворювання, з якими військовозобов’язані виявлялися непридатними за станом здоров’я до несення служби. Слідчі ГУНП спільно з працівниками СБУ під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури провели обшуки за місцями прописки фігурантів та їх тимчасового проживання – у містах Дніпро, Вінниця та у Львівській області. В результаті були вилучені бланки медичних довідок, фотографії військовозобов’язаних, а також мобільні телефони, банківські картки, носії пам’яті, гроші у сумі понад 17 тисяч доларів та інші речові докази, які підтверджують злочинну діяльність затриманих. Наразі трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, вони знаходяться під вартою.

Порушив двічі

Від 3 до 5 років обмеження чи позбавлення волі – таке покарання може отримати чоловік, який в жовтні минулого року напав на інспектора з паркування. Нагадаємо, тоді водій Chevrolet залишив своє авто в центрі Дніпра посеред виїзду з воріт. Інспектор з паркування зафіксував порушення та взявся виписувати штраф. Водій автівки став сперечатися, а коли аргументи скінчилися – почав душити інспектора. Постраждалого доправили до лікарні. Наразі нападникові вже вручили обвинувальний акт у скоєнні криминального злочину. Це перша справа, що стосується нападу на інспектора з питань контролю за паркуванням у Дніпрі, яка дійшла до суду саме за цією статтею. Всі інші справи щодо нанесення побоїв інспекторам були кваліфіковані як завдання легких тілесних ушкоджень і передбачали покарання лише у вигляді штрафу. Тим часом у цьому випадку нападнику загрожує реальний тюремний термін.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: