Skip to content

Рокова давньогрецька історія про Україну: у Драмікомі відбудеться гучна прем’єра

Новини Дніпра: У Драмікомі відбудеться гучна прем’єра

25 та 26 березня на дніпрян та гостей нашого міста чекає визначна мистецька подія. До Міжнародного дня театру, який відзначається 27 березня, у Дніпровському академічному театрі драми та комедії відбудеться прем’єра вистави «Кассандра» за твором Лесі Українки.

Сучасні глядачі матимуть можливість перенестись у стародавню Грецію та побачити Еллінсько-Троянську війну очима провидиці Кассандри. Це історія пророка, який не потрібен власному народу. А також історія народу, який не бажає чути правду.

Це велика робота – на сцені ви побачите 24 акторів, – зазначає директор-художній керівник Драмікому Сергій Мазаний. – Це велика масштабная прем’єра, над якою працював весь колектив театру. Леся Українка писала цю п’єсу протягом 1901-1907 років. Ми її робили трохи менше, але навантаження було сильне.

Прем’єра «Кассандри» планувалась на 27 березня 2022 року. Але через повномасштабну війну вона була перенесена. Сьогодні, враховуючи досвід всього того, що довелося пережити українцям, вистава заграла іншими барвами. Дуже цікаву сценографію до «Кассандри» зробив киянин Олег Татаринов.

Для мене Україна – це наш дім, – зізнається режисер-постановник «Кассандри» Олексій Клейменов. – Тож невипадково на сцені є купа маленьких будиночків, які люди кидають, кудись переносять. Ми оберігаємо та обороняємо наш дім. Я дуже люблю творчість Лесі Українки. Чого варта лише одна її фраза: «Дурно не дає дарунків ворог». Ми зараз всі це відчуваємо на собі: до нас в країну запустили Троянського коня. Використовуємо у виставі хардрокову музику, бо вирішили поєднати рок та долю.

Головну роль у виставі виконує вже відома дніпровська актриса Анжеліка Ніколаєва. Вона грає пророчицю, яка відмовила у взаємності самому Аполлону, через що її прокляли.

Це та роль, в якій я можу розвиватись і як актриса, і як людина, – розповідає Анжеліка Ніколаева. – Переймаю дуже багато якостей своєї героїні. Кассандра горда, не може промовчити та ніколи не фільтрує те, що говорить. Її правда незручна та для багатьох неприємна. Саме цим мені цікавий цей образ.

Початок вистави у суботу та неділю о 16.00.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: