Skip to content

У Дніпрі зупинив роботу металургійний завод-гігант: офіційний коментар

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Інтерпайп Сталь зупинився

Електросталеплавильний завод «Інтерпайп Сталь» з 16 березня призупинив роботу через брак брухту чорних металів, який є основною сировиною для підприємства. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Ситуацію прокоментував директор заводу Андрій Бібік.

“Завод «Інтерпайп Сталь» пішов у тимчасовий простій з 16 березня через дефіцит металобрухту, який викликаний надзвичайно важкою ситуацією із заготівлею брухту в Україні. По-перше, вона впала суттєво: у низці регіонів процес заготівлі зведений практично до нуля через бойові дії, втрачено потужності з переробки брухту, скоротився і кадровий потенціал галузі. По-друге, експорт брухту б’є історичні рекорди, збільшуючись щомісяця вдвічі, що ставить українську металургійну галузь на межу катастрофи”, – розповів директор заводу.

За його словами, ця зупинка є позаплановою, на відміну від тієї, яка була в жовтні.

Як повідомив голова правління «Інтерпайп Втормет» Валентин Макаренко, простій металургійного заводу триватиме максимум 7-8 днів.

«Ситуація складна, але ми працюємо з нашими партнерами-постачальниками брухту, з деякими з них укладаємо довгострокові та стратегічні угоди. Це дозволить забезпечити завод сировиною, підготувати шихту», – наголосив він.

За його словами, ситуація із забезпеченням брухтом у 3 декаді березня покращиться, а завод буде перезапущений.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: