Skip to content

Росіяни хотіли з’їсти Октаву та Буяна: як скакунів-переселенців рятують у Дніпрі

У дніпровському притулку живуть двоє коней-переселенців із дивовижними історіями порятунку. Одного з них, харківського скакуна Октаву, рашисти хотіли вбити та з’їсти. Інший – Буян із Донеччини, дістав осколкове поранення. Обох врятували небайдужі люди і передали волонтерам. Як почуваються скакуни нині – в сюжеті  ДніпроTV, пише сайт «Наше Місто».

 Красуня Октава – один із найбільших скакунів у притулку. Її привезли із Харківщини. Коли містечко окупували росіяни, люди вирішили врятувати тварин з конюшні від загибелі.

«В це місто зайшли руські. Її хотіли з’їсти. Сусіди рано вранці виводили їх мінними полями. Там лежали снаряди. Близько 10 км її довелося вести полями», – розповіла співзасновниця притулку «Пегас» Яна Русіна.

Спочатку кінь був дуже наляканий,  боявся гучних звуків і нікого до себе не підпускав. Втім місцевий конюх поволі знайшов спільну мову із Октавою.

«Якщо коня боятися – він тебе не підпустить. Треба любити їх. Це найголовніше. Якщо любиш, то кожна тварина підпустить», – каже конюх притулку «Пегас» Василь Кузьменко.

А от Буян вкрай важко йде на контакт. Він вже старенький. Коню – понад 30 років. Він погано бачить і чує. Його евакуювали із зони бойових дій із пораненням.

«Боян приїхав до нас з Донецької області. У нього осколкове поранення в ногу. Його не вдалося достати», – повідомила Яна Русіна

Зараз тварині дають протизапальні засоби, аби вгамувати біль і позбавити дратівливості. Працівники притулку сподіваються, що у цих врятованих тварин з’являться господарі. Красені потребують ретельного догляду, уважного ставлення та відчуття безпеки.

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: