Skip to content

Перед Великоднем ціни на продукти «злетять»: що варто купити вже зараз

Ксенія Куземко

Експерти стверджують, що українцям варто очікувати здорожчання частини продуктів перед Великоднем. А тому радять, за можливості, робити запаси вже зараз, поки ціни не сягнули захмарних висот. Про це повідомляє кореспондент «Наше місто» з посиланням на kp.ua.

За словами президента Українського аналітичного центру Олександра Охрименко, зазвичай, перед Великоднем зростає вартість м’яса та яєць. Цього року зростання цін на цю категорію продуктів буде невеликим – не більш як на 10-15%.

Окрім цього, перед Великоднем подорожчають не лише м’ясо та яйця, а й овочі, фрукти, хліб, крупи.

Що стосується м’яса та яєць, експерт прогнозує зростання цін не більше ніж на 5%, а хліб та крупи можуть зрости в межах 1-2%. У квітні на 10-15% подорожчає борошно, на 7-10% – молочні продукти, також піднімуться ціни на овочі та фрукти.

Тому у зв’язку з цим українцям радять робити всі можливі продуктові запаси раніше, щоб не зіткнутися з подорожчанням перед святом. А саме заздалегідь можна запастись яйцями, м’ясом та ковбасними виробами. Все для випічки – борошно, цукор, олія, сухофрукти – також можна придбати вже зараз.

Новини Дніпра: Перед Великодня ціни на продукти «злетять»

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: