Skip to content

Не відмовляйся від солодкого під час посту: рецепт булочок з маком

Ксенія Куземко

Не відмовляйся від солодкого під час посту: рецепт булочок з маком

Вже кілька тижнів триває Великий піст, що передбачає низку обмежень у харчуванні, та й у способі життя. Ось один цікавий рецепт для тих, хто не на дієті, але у посту. Можна напекти булочок з маком без яєць, вершкового масла та молочних продуктів, пише «Наше місто» з посиланням на УНІАН.

Для приготування вам знадобляться:

  • пшеничне борошно – 560 гр;
  • вода – 350 мл;
  • сіль – 2 ч. л;
  • дріжджі – 3 гр;
  • цукор – 1 ст. л;
  • рослинна олія – 70 мл;
  • мак – 100 гр;
  • цукор – 10 ст. л;
  • лимонний сік – 1 ст. л.

Спосіб приготування

У склянці теплої води розвести дріжджі з цукром, перемішати. Додати 3-4 ст.л борошна і прибрати опару в тепле місце на 5-10 хвилин. Борошно висипати в ємність, зробити всередині поглиблення, влити опару. Додати половину олії, вимісити тісто спочатку віночком, а потім руками. Коли тісто буде однорідним, влити решту олії і знову вимісити. Накрити плівкою або рушником, прибрати на 40 хвилин в тепле місце.

Мак залити теплою водою, залишити на півгодини, щоб він набряк. Злити воду, перекласти в чашу блендера, додати цукор і подрібнити. Влити лимонний сік в начинку. Тісто розкатати в прямокутник, викласти начинку, скрутити тісто в рулет і нарізати шматочками. Залишити на 10 хвилин, а потім відправити в духовку – випікати 20-30 хвилин при 180-190°C.

Не відмовляйся від солодкого під час посту: рецепт булочок з маком

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: