Skip to content

Гарне оснащення і цілодобовий порятунок людей: черговий по місту відвідав водолазно-рятувальну групу

У Дніпрі, у понеділок, 20 березня, в рамках перевірки виконання доручень мера Бориса Філатова черговий по місту заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міськради Дмитро Редька відвідав водолазно-рятувальну групу, яка здійснює нагляд за водним простором, а також рятує людей, які опинились на водному просторі у небезпеці. про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на міську владу.

«Водолазно-рятувальна група діє цілодобово та в усі пори року. Але взимку співробітники особливо пильні, оскільки це крига, вихід рибаків на лід.
Підрозділ добре оснащений. Міська рада взаємодіє з підрозділами ДСНС та виділяє кошти на придбання обладнання», – розповів Дмитро Редька.

За словами старшого водолаза-рятувальника групи Віктора Філатова, у зимовий період на водних об’єктах Дніпра сталося 12 нещасних випадків на воді, 9 людей загинуло, з них троє дітей. Врятовано було 45 осіб.

«Є спеціальне обладнання на якому рятівники можуть пересуватися як по воді, так і по кризі. Час від початку виклику, до моменту виїзду сягає двох хвилин. Частіше за все виклики надходять під час замерзання криги, а також у сезон купання. Ці два періоди є однаково небезпечними. В час коли немає викликів ми проводимо заняття, 5 днів на тиждень. Це є ціла система занять. Наприклад, психологічна, домедична допомога, службова та тактична підготовка. Складається навчання як з теоретичної підготовки, написання конспектів, так і з практичної – учбові спуски тощо», – додає старший водолаз-рятувальник.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: