Site icon Наше Місто

Квести з арт-терапевтичним ефектом: як працює Музей історії Дніпра під час війни

Новини Дніпра: Як працює Музей історії Дніпра під час війни

Чергова по місту Юлія Доугітє, представниця департаменту гуманітарної політики, перевірила роботу Музею історії Дніпра, який знаходиться за адресою вул. Воскресенська, 14, передає “Наше місто“.

“Музей історії Дніпра – один з найсучасніших музеїв України, в якому класична побудова експозиції гармонійно поєднана з сучасними технологіями. Це, в свою чергу, допомагає ще більш ефективно презентувати історію нашого міста для різного загалу музейної аудиторії.
Музей використовує різні сучасні і класичні форми роботи з відвідувачами. Окрім класичної екскурсії, співробітниками розроблені музейні програми/події/квести для родинного відвідування, для школярів, з арт-терапевтичним ефектом, тематичні, як доповнення до шкільного уроку”, – розповіла Юлія Доугітє.

Для зручного ознайомлення з переліком музейних програм, задіяно інформаційний ресурс не тільки музейного сайту, але й активно використовуються соцмережі, де постійно оновлюється інформація та анонси музейних заходів/ подій/ екскурсій.

Окрім цього, впроваджено платформу придбання квитка онлайн, що збільшує ефективність ведення музейної статистики щодо аудиторії, та створює зручні умови комунікації та планування власного часу для відвідувачів.

Спеціально для родинного відвідування півроку тому було впроваджено музейну програму «Сімейний weekend у Музеї історії Дніпра». Розроблені квест-екскурсії, адаптовані для родинного відвідування: «У пошуках дніпровських солодощів», «Найсмачніший дніпровський лимонад» та безперечним лідером є квест «У пошуках дніпровських скарбів». Вже в самій назві вбачається певний меседж: скарби історії нашого міста (факти/події/люди), експонати, як скарби музею, що розповідають нашу історію.

“Квест – це цікава форма музейної роботи, яка використовується багатьма музеями світу, адже демонструє свою ефективність. Суха історична інформація змінює форму подачі завдяки екскурсоводу, його діалогу з аудиторією, під час якого використовуються елементи квесту (гри, кмітливості, ребусу, логіки, відчуттям командної роботи). Наш ефект підсилюється власним музейним простором, де задіяні сучасні технології: наприклад, частиною квест-завдань є й спеціальні експонати, що можна чіпати руками, є такі, що «заховалися» у QR-кодах, є музейні фільми”, – додала представниця департаменту гумполітики.

Під час квест-екскурсії «У пошуках дніпровських скарбів» відвідувачі діляться на команди, кожна з яких отримує конверт з завданнями: 5 блоків по 4-5 питань. Кожне правильно виконане завдання дорівнює 1 бал. Квест виконується за часом – 15-20 хвилин. Місця розподіляються за бальною шкалою. Команди, які «виходять» у трійку лідерів – отримують фірмові призи від музею.

Дана квест-екскурсія адаптована для різних категорій музейної аудиторії: родинного відвідування, шкільного відвідування (для учнів середньої та старшої школи), студентів. Квест-екскурсія сприяє більшому засвоєнню отриманої інформації, зацікавленості аудиторії до історії нашого міста, спонукає дізнатися більше, повернутися до музею, що є важливим фактором комунікації між музеєм та його аудиторією.

Сайт

https://midnipro.museum/posluhy-ta-tsiny/

Фейсбук

https://www.facebook.com/MIDnipro

Інстаграм

https://instagram.com/midnipro?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Телефон:
(+38) 0952940009
info@midnipro.museum

Категорія: Відео, Новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version