Skip to content

У Дніпрі відкрили надсучасний шелтер для ВПО і постраждалих від війни містян

Шелтер "Дніпровська політехніка" - Наше Місто

У Дніпрі отримувач іменної стипендії міського голови активній молоді імені Олександра Поля Максим Свесенко разом з однодумцями відкрив сучасний шелтер для переселенців на 56 спальних місць, у якому є все необхідне для комфортного проживання людей, які виїхали з зони бойових дій або втратили через війну житло. Ще одна відмінність даного центру, що тут можуть знаходитись і проживати не тільки люди з інших регіонів України, а й з Дніпра, які постраждали, як, наприклад, після трагедії на Перемозі.

Шелтер "Дніпровська політехніка" - Наше Місто

Сьогодні під час чергування по місту директор департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради Дар’я Біла відвідала центр, де на власні очі пересвідчилася, як деякі володарі іменної стипендії міського голови витрачають її на те, щоб наблизити нашу перемоги та допомогти ВПО.

Шелтер "Дніпровська політехніка" - Наше Місто

Проект Максима Свесенка – «Центр довгострокового проживання внутрішньо переміщених осіб» – створений на базі гуртожитку Національного технічного університету «Дніпровська Політехніка», в якому робили капітальну реновацію протягом 5 місяців.

Шелтер "Дніпровська політехніка" - Наше Місто

Створений Центр може вмістити до 56 осіб. Центр складається з 17 окремих спальних кімнат, 10 спільних санвузлів, 2 спільних кухонь, 2 спільних столових та 2 спільних зон відпочинку, а також пральної та гладильної кімнати. У Центрі є вай-фай, система відеоспостереження, цілодобова охорона, прибирання спільних зон та парковка. Проживати у Центрі будуть сім’ї з дітьми, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення.

Шелтер "Дніпровська політехніка" - Наше Місто

Проєкт реалізовується Українською Студентською Лігою за фінансової підтримки ІТ-компанії Fiverr, сервісної підтримки «СпівДії», а також грантів від міжнародних гуманітарних організацій.

Шелтер "Дніпровська політехніка" - Наше Місто

«Чесно, я щаслива з того, що не зупиняється молода людина на досягненому, на отримані іменної стипендії, а продовжує розвиватися далі» – зазначила директор департаменту Дар‘я Біла.

 «Рівень комфортності цього центру нагадує мені кращі студентські гуртожитки Німеччини, які я особисто бачила», – зазначила чергова по місту Дар’я Біла.

Нагадаємо, що іменні стипендії міського голови активній молоді імені Олександра Поля мають право отримати громадяни України віком від 14 до 35 років (молодь), які мешкають у Дніпрі. А зараз ця можливість є також і у молоді, яка має статус внутрішньо переміщених осіб. Стипендія виплачується тим, хто активно сприяє розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні, бере участь в економічному, соціально-громадському, культурному розвитку міста, за вагомий внесок у національно-патріотичне виховання молоді, волонтерську діяльність.

У 2022 році стипендії активній молоді міста було збільшено. Для бакалаврів, спеціалістів та магістрів, а також представників громадських об’єднань виплата становить 14 тис. грн замість 11 тис. грн раніше. Для студентів технікумів, ліцеїв, коледжів, професійних технічних училищ, учнів шкіл, закладів позашкільної освіти — 10 тис. грн (було 7 900 та 8 400 грн).

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: