Skip to content

На старих монетах можна озолотитися: що в них особливого та як продати

Українці можуть добре заробити, продавши старі монети в 1 грн. Річ у тім, що деякі різновиди є колекційними, а тому нумізмати готові платити за такі «копійки» великі гроші – часом декілька тисяч гривень. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Obozrevatel.

Так, за 1 грн 2001 різновиду 1АДг, за даними фахівців ресурсу «Монети-ягідки», можна виручити до 5 000 грн. Особливість цієї монети в тому, що вона має гладкий гурт без написів.

«Оскільки ця гривня рідкісна і дорога, її часто підроблюють фальшивомонетники. Вони спилюють написи на гурті у дешевшої гривні 2001 року. Перевіряйте параметри монети: в оригінала вага 6,8 грама, діаметр 26 мм», – попереджають фахівці.

Також цінуються 1 грн 1992 різновиду 1.1ААг – за них можуть заплатити від 10 000 до 20 000 грн. Цю монету теж можна впізнати за гладким гуртом без напису.

«На момент карбування ще не було інструменту для нанесення напису на гурт. Тому ці гривні вважаються «незакінченими», – зазначають фахівці.

А гривневі монети 1995 року різновиду 1БАг можна продати за ціною від 7 000 до 9 000 грн. Такі монети відрізняє гладкий гурт.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: