Skip to content

Під кулями витягав молодих хлопців: у боях за Україну загинув Герой з Покрова

Ксенія Куземко

8 січня 2023 року у бою проти російської армії на полі бою поблизу Соледара загинув старший сержант стрілецького батальйону – Приходько Андрій. Йому було 50 років. Про це повідомляє кореспондент «Наше місто» з посиланням на pokrovgzk.com.ua.

Тетяна жінка загиблого дуже добре пам’ятає той момент, коли чоловік отримав повістку. Говорить, що він не вагався у ту мить.

Вона розповідає, що до повномасштабного вторгнення її чоловік суттєвого військового вишколу не мав. Служив в молодості в армії, як всі, але був там зв’язківцем.

Спочатку Захисник служив на Полтавщині, потім – звільняв Харківщину, охороняв кодони країни з боку Бєлгорода. Так було до тієї злощасної зими. У грудні їхню бригаду відправили в саме пекло війни – на Донецький напрямок. Коли Тетяна почула цю новину, то ледь з розуму не зійшла.

Востаннє голос чоловіка дружина чула 7-го січня, 8-го він уже не зателефонував. Тетяна говорить, що і раніше міг пропадати на декілька днів, не подавати вісточку. Так, наприклад, було, коли брав участь у боях за звільнення Харківщини. Але тоді жінка так не переживала.

Той самий пронизливий телефонний дзвінок роздався 11 січня.

«Ваш чоловік, Приходько Андрій Миколайович, героїчно поліг на полі бою. Сталася ця трагедія 8 січня 2023 року, близько 23 години. Він до останнього подиху боронив рідну землю від ворога. Під кулями витягав з окопів молодих хлопців, яких засипало земляною хвилею від вибухів. А себе не зберіг», – розповідали побратими загиблого Захисника.

Через тривалі процедури ховали Героя рівно через 2 місяці після тієї жахливої звістки про його загибель.

За цивільного життя Андрій Приходько більше 30 років пропрацював у Залізничному цеху Покровського ГЗК. Більшість часу – на посаді машиніста електровозу, останні роки був старшим на своїй машині.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: