Для любителів простої домашньої випічки ми підготували рецепт пончиків. На відміну від звичайних, які по суті представляють собою кульки з тіста, обсмажені в олії, ці пончики з сюрпризом. Якщо ви будете дотримуватися всіх інструкцій у вас вийдуть не просто пончики, а особливі смаколики, повідомляє сайт «Наше Місто».
Інгредієнти:
- молоко – 500 мл
- вода тепла – половина склянки
- дріжджі сухі – 11 г
- яйця – 2 шт.
- сіль – 1,5 ч.л.
- цукор – 2 ст.
- масло вершкове або маргарин – 125 г
- борошно – приблизно 600 г
- ванілін
Приготування:
Змішуємо воду та молоко, ставимо на невеликий вогонь і трохи підігріваємо, потім додаємо цукор та дріжджі, перемішуємо масу до однорідності та залишаємо на 15 хвилин у теплому місці.
В опару вбиваємо яйце і кладемо розм’якшене вершкове масло, ванільний цукор та сіль. Перемішуємо масу вінчиком до однорідності.
Борошно просіюємо та порційно додаємо в тісто. Коли ложкою вимішувати не вийде, стіл посипаємо борошном і замішуємо тісто руками. Не забивайте тісто борошном, воно має бути м’яким та еластичним. Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 1,5 години у теплому місці.
Розкочуємо тісто в пласт завтовшки 1 см, вирізаємо склянкою або формою кружечки і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони підійшли.
Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо пончики з двох сторін до золотистого кольору. Викладаємо їх на паперові рушники, щоб стекла олія. І нарешті головна родзинка цього рецепту – посипаємо пончики цукровою пудрою з додаванням кориці.