Skip to content

Дніпро — це батьківщина добровольчого руху: Борис Філатов подякував всім, хто боронить Україну за покликом серця

День добровольця 14 березня 2023 - Наше Місто

Щороку 14 грудня в Україні відзначають День добровольців. Свято засноване, щоб гідно вшанувати хоробрих чоловіків і жінок, які ризикують своїми життями заради нашої Батьківщини. На жаль, чимало добровольців з 2014 року загинуло за Україну. Особливо важливо пам’ятати про їхні подвиги під час повномасштабної війни в Україні.

Дата Дня добровольця 14 березня обрана на честь подій 2014 року. Добровольці з Самооборони Майдану прибули на військовий полігон у Нових Петрівцях. З них сформували добровольчий батальйон, який брав участь в АТО.

День добровольця 14 березня 2023  - Наше Місто

Сьогодні у Дніпрі вшанували пам’ять загиблих героїв-добровольців. Зібралися представники керівництва області, міста, силових структур, духовенства, повідомляє сайт «Наше місто».

«Дніпро — це батьківщина добровольчого руху. Саме в нашому Місті у 2014 році формувалися перші добровольчі підрозділи, які одразу йшли на фронт — протистояти російській навалі та сепаратизму.

Хочеться сказати слова подяки всім тим людям, які за покликом власного серця пішли до лав добровольчих підрозділів, батальйонів. Які залишали свої родини та домівки. Які боронять країну зараз.

Ми завжди будемо пам’ятати та шанувати кожного і кожну з них», – написав Борис Філатов на своїй офіційній сторінці в Фейсбук.

День добровольця 14 березня 2023  - Наше Місто

Зі свого боку голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак підкреслив, що незламність українського народу в боротьбі за майбутнє країни неодмінно веде до Перемоги: «Вони кинули звичне життя, щоб вигнати агресора. Вічна пам’ять захисникам та захисницям, які вже ніколи не повернуться додому… Безмежна вдячність тим, хто нині боронить країну. Ви – наша гордість».

Водночас голова облради Микола Лукашук додав: «Схиляємо голови у пошані. Ми в неоціненному боргу перед кожним захисником та кожною захисницею. Вічна шана усім героям».

Дніпрянин Андрій Шульга ще дев’ять років тому пішов захищати країну добровольцем, покинувши цивільну професію інженера. Каже: за ці роки вже повністю переналаштувався — і морально, і фізично. Нині він — підполковник регіонального управління сил ТрО «Схід», і своє майбутнє чоловік і далі бачить у служінні Збройним силам і народу України.

«Із 2014 року ви бачите, як все змінилося. Зараз армія — це не професія, це життя. В армії свої порядки та статути. Це честь, доблесть і відвага».

Категорія: Війна, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: