Skip to content

Понад 1000 чотирилапих переселенців врятували в КП «Зооконтроль» за рік повномасштабної війни

КП «Зооконтроль» за рік повномасштабної війни - Наше Місто

Сьогодні, 13 березня, під час чергування по місту заступник міського голови Михайло Лисенко відвідав КП «Зооконтроль», де перевірив ознайомився з діяльністю підприємства щодо порятунку чотирилапих переселенців, повідомляє сайт «Наше місто».

Минулий рік став також роком нових випробувань для «Зооконтролю». На початку повномасштабного вторгнення Борис Філатов поставив перед підприємством завдання – допомагати евакуйованим тваринам, адже Дніпро став містом, куди приїжджає найбільша кількість вимушених переселенців. Багато з них не кидають напризволяще своїх чотирилапих улюбленців і беруть їх з собою. На жаль, знайти житло з тваринами важко, а іноді практично нереально. Тому майже з перших днів війни КП «Зооконтроль» почав приймати тварин з інших регіонів на тимчасове утримування. Також одне з головний завдань, яке поставив мер, це приймати на тимчасову перетримку тварин військових, які зараз боронять нашу країну. Загалом «Зооконтроль» прийняв 986 собак та 130 котів. Також врятували козла, білок, єнота, папуг, видр, черепах та хомʼяків.

КП «Зооконтроль» за рік повномасштабної війни - Наше Місто

Крім цього, підприємство рятувало тварин із харківського «Фельдман екопарку». Там через обстріли окупантів планували усіх дорослих тварин приспати. Але заступник мера Михайло Лисенко заявив, що допоможе вивезти цих тварин та прилаштувати. Таким чином було врятовано ведмедів, левів та тигрів.

Окрім цього, співробітники «Зооконтролю» здійснили 7 поїздок в зони бойових дій, зокрема, до Бахмуту, Селідово, Новомихайлівки, Курахово та Покровська. Звідти вивезли 60 собак та 23 котів.

«На підприємстві достатня кількість персоналу, медикаментів та корму для котів, проте ми звертаємося до небайдужих людей із проханням приносити сухий та вологий корм для собак, ганчір’я для травмованих тварин та ласощі для реабілітації собак з зони бойових дій», – зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

КП «Зооконтроль» за рік повномасштабної війни - Наше Місто

Категорія: Війна, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: