Skip to content

До останнього служив мистецтву: помер корифей Дніпровського оперного театру

Ксенія Куземко

Попрацював у театрі майже 45 років: помер корифей Дніпровського оперного театру

9 березня на 86 році життя відійшов у вічність оперний співак, корифей Дніпропетровського академічного театру опери та балету, народний артист України Едуард Сребницький. Про це повідомили на фейсбук-сторінці театру, пише «Наше місто».

Співак пропрацював у театрі майже 45 років. Едуард Сребницький належав до славної плеяди засновників Дніпропетровської опери. З першого спектаклю він був затребуваний як гострохарактерний виконавець. Вже тоді він відрізнявся не тільки багатообіцяючими вокальними даними, але й виразною фактурою, пластикою та артистизмом.

Величезна працездатність, любов до обраної професії, вольовий характер допомогли йому максимально реалізувати свої творчі амбіції. На сцені театру він створив незабутні образи Германа в “Піковій дамі”, Хозе в “Кармен”, Калафа в “Турандот”, Радамеса в “Аїді”, Манріко в “Трубадурі”, Герцога в “Ріголетто”, Альфреда в “Травіаті”, Отелло в однайменній опері, Поліона в “Нормі”, Самсона в “Самсоні та Далілі”, Пінкертона в “Мадам Баттерфляй”, Каварадосі в “Тосці”, Каніо в “Паяцах”, Турідду в “Сільській честі” та інш.

Редакція «Наше місто» висловлює щирі співчуття рідним та близьким співака. Світла пам’ять.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: