Skip to content

День матері 2023 року в Україні: історія і традиції свята

Ксенія Куземко

День матері 2023 року в Україні: історія і традиції свята

День матері – це одне з найніжніших і найзворушливіших свят, яке відзначають у всіх країнах світу. Цього дня прийнято вітати всіх матерів та вагітних жінок. Зазначимо, що День матері – це міжнародне свято, яке у різних країнах припадає на різні дати. Про головні традиції та історію свята читайте далі у матеріалі «Наше місто».

В Україні День матері офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, другої неділі травня. 2023 року ця дата випадає на 14 травня. Саме у цей день відзначає День матері більшість країн.

Історія Дня матері

Ідею відзначати День матері як день єдності у боротьбі за мир на планеті запропонувала активістка зі США Джулія Уорд Хоув у 1872 році.

1910 року штат Вірджинія першим визнав День Матері офіційним святом, а 1914-го американський президент Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом усіх матерів. Після США свято стали відзначати й інших країнах.

Традиції у День матері

У День матері діти вітають своїх мам, завдяки їм за турботу, любов, терпіння та даруючи їм листівки, квіти та приємні подарунки. Мамам присвячують пісні та вірші, влаштовують на честь них святкові вечори та концерти, відвідують та збираються всією родиною за святковою вечерею.

Чоловіки вітають не лише мам, а й дружин, які подарували їм дітей.

День матері 2023 року в Україні: історія і традиції свята

Категорія: Афіша, Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: