Skip to content

Пухнасті цілителі чи віщуни нещастя: прикмети та забобони про котів

Багато народів світу вірять: кішка – одна з найбільш магічних тварин на нашій планеті. Не дивно, що у кожному куточку світу є свої забобони про котів.

У які прикмети варто вірити? «Наше Місто» розповість найцікавіші факти про домашніх улюбленців.

Найвідоміша прикмета: якщо кішка почне умиватися, значить, скоро прийдуть гості.

З давніх-давен кішок і котів першими запускали в нові будинки. Особливо чорних.

За поведінкою котів в будинку в старовину передбачали погоду. Якщо вони сідають біля печі, це віщує похолодання. Якщо кіт спить клубочком або ховає ніс – це також віщує холодні дні. Ну, а коли кішка умиває лапу і голову одночасно або спить животом вгору, це до потепління.

Саме через здатність цих тварин відчувати наближення негоди і шторму моряки в старовину завжди тримали їх на суднах. Коти не тільки передбачали погоду своєю поведінкою, а й приносили успіх команді. А дружини моряків завжди тримали чорних котів, які гарантували повернення чоловіків додому.

Рибалки теж брали кішок з собою. Вірили, що вони гарантують хороший улов і захист від нечисті, яка водиться в воді. 

Якщо ваша кішка народила тільки чорне і руде кошеня, віддають тільки руде. Чорне кошеня залишають в будинку, воно приносить удачу і щастя. Роздавати даром кошенят не можна, беріть хоча б одну монетку або частування, інакше вони не приживуться.

Не можна обливати кішок водою заради розваги, особливо дітям. Вважається, що так можна вкоротити собі життя більш ніж у два рази.

Пращури не дозволяли лежати котам на кухонних столах не тільки з міркувань гігієни. Вірили, що це притягує смерть в родину.

Дуже хороша прикмета — взяти вуличну кішку в будинок замість покупки породистої особини. Якщо ви забираєте з чистими помислами бездомну тварину, вас завжди буде супроводжувати щастя й удача в грошових справах. 

Прикмети, пов’язані з кішками та хворобою

У народі вважають, що кішки лікують, і особливо сильні в цьому чорні. Згідно із прикметами, якщо кіт часто лягає біля хворої людини, значить, та скоро одужає. Вони можуть стояти біля вашого обличчя і вдихати повітря, яке ви видихаєте. Це також означає, що ваш вихованець забирає у вас хворобу або негативну енергію.

Іноді тварини можуть лікувати навіть смертельні захворювання. Але якщо кіт розуміє, що допомогти він не в силах, то йде з дому і більше не повертається. Якщо такої можливості у кота немає, значить, він буде уникати спілкування з хворою людиною.

Триколірна кішка в будинку 

З кішками, шерсть яких забарвлена ​​в три різних кольори, не пов’язано жодної негативної прикмети.

Навпаки, якщо у вас триколірна кішка в будинку, прикмети обіцяють вам щастя, удачу і добробут. Власники таких тварин завжди живуть добре. Якщо ви заведете таку, то завжди будете захищені від злих сил і хвороб, залучите в будинок позитивну енергію багатства.

Кішка прийшла в будинок

Якщо ви виявили на своєму порозі кошеня, його доведеться взяти. Викинете — притягнете невдачі на цілих сім років. Якщо воно прийшло до вас, значить, мало для цього причини і може допомогти вам, залучаючи удачу і позбавляючи від негативу. 

Якщо чужа кішка сама прийшла в будинок, прикмети радять робити так само — не виганяти, погодувати, а коли захоче піти, випустити. 

Новини Дніпра: прикмети про котів - Наше Місто

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: