Skip to content

Коли в Дніпрі завершиться опалювальний сезон 2022-2023

Михайло Чернов

Багатьох дніпрян зараз цікавить питання, коли в місті завершиться опалювальний сезон. Чи не буде його завершення передчасним через надважку зиму, яку пережила Україна. Крім того, дуже важливим є і питання про стан справ з розрахунками містян за спожите тепло. Про все це у своєму інтерв’ю «Наше місто» розповів міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Є офіційна інформація від Нафтогазу про те, що в Україні опалювальний сезон має завершитися наприкінці березня. Звісно, треба діяти з огляду на погодні умови, дотримуватись нормативу та завершувати централізоване опалювання, коли середньодобова температура сягне певної позитивної позначки.

Втім мешканцям варто розуміти, що система опалення в місті  – це не кнопка в кабінеті у мера. Це – складна система, її можна і треба включати або виключати в один період по всьому місту, і  «повертати назад» після цього вже немає можливості.

Потрібно також врахувати загальний стан справ в енергетиці, загалом ситуацію в країні. Ми усі розуміємо, яке навантаження зараз на бюджетну систему», – сказав мер

Щодо боргів містян за спожите тепло, які на сьогодні становлять 2 млрд гривень, міський голова відмітив, що, якщо взагалі не платити за отримані комунальні послуги – не зможе працювати комунальна система.

Місто не може постійно дотувати підприємства теплоенерго. До того ж, сумлінні платники не повинні сплачувати за тих, хто не бажає платити, хоча й має таку можливість. Це мають розуміти усі.

Тож з урахуванням ситуації, усіх обставин будемо завершувати опалювальний сезон, за можливості – раніше. Будемо дивитися за станом погоди. Однак коли потепліє – маємо завершувати», – додав Борис Філатов.

Повну версію інтерв’ю можна почитати за посиланням, або подивитися на нашому ютуб-каналі.

Категорія: Відео, ЖКГ, Інтерв'ю, Новини Дніпра

Позначки: , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: