Skip to content

Народні прикмети про грошове дерево: чи можна дарувати або викидати рослину

Грошове дерево (товстянка, крассула) – невибаглива рослина, яка є вдома у багатьох квітникарів. З нею пов’язана безліч прикмет. Згідно з однією з них, рослина притягує в будинок фінансовий успіх. Повідомляє сайт «Наше Місто».

Бувають випадки, коли рослина загинула, набридла або від неї вирішили позбутися з інших причин, наприклад, якщо в будинку є домашні тварини, для яких вона є небезпечною. Чи можна викидати грошове дерево або віддати його друзям?

Що робити зі старим грошовим деревом

Товстянка – це рослина-довгожитель і може рости близько 50 років. Але якщо зовсім не приділяти їй уваги, то рослина може зачахнути і втратити свій зовнішній вигляд.

Проста логіка каже, що якщо грошове дерево притягує своєму господареві гроші, значить і викидати його не можна. Адже таким чином можна викинути і свою фінансову удачу разом з ним. Насправді це не зовсім так. Позитивну енергію в будинок несе лише здорова та міцна крассула. Тому якщо рослина чахне, значить її потрібно або реанімувати, або викинути.

Новини Дніпра: прикмети про грошове дерево - Наше Місто

Як правильно викинути грошове дерево

Просто викинути в смітник грошове дерево не радять. Нібито якщо так зробити, то добробут піде з сім’ї назавжди. Адже дерево довгий час росло у вашому будинку, «харчувалося» вашою енергією, приносило удачу, а в результаті таких дій може банально «образитися».

Найкраще рішення – «повернути квітку природі» або знайти їй нового господаря. Наприклад, можна винести крассулу на вулицю та закопати. У іншому випадку радять подарувати комусь цю квітку.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: