Site icon Наше Місто

Майстер-класи, лекції та читання віршів: які заходи проходять в Центральній бібліотеці Дніпра

Майстер-класи, лекції та читання віршів: які заходи проходять в Центральній бібліотеці Дніпра

За дорученням мера Дніпра Бориса Філатова чергова по місту, заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директорка департаменту гуманітарної̈ політики Ксенія Сушко перевірила реалізацію програми розвитку культури Дніпра, а саме роботу бібліотек, в яких є найпростіші укриття місткістю на 100 осіб.

Чергова по місту зазначає, що наразі у Дніпрі працюють 3 філії: Центральна міська бібліотека, філія на проспекті Олександра Поля, філія на Слобожанському проспекті. Всі вони мають найпростіші укриття та внесенні до Переліку захисних споруд цивільного захисту.

У центральній бібліотеці пройшов майстер-клас з мотання ляльки-мотанки. Захід присвячено висвітленню історії виникнення та традиції виготовлення ляльки-мотанки – родинного оберегу українців.

Також тут відбувалась лекція «Соціальні мережі: правила та можливості» для бібліотекарів. Департамент вже давно працює з соцмережами для кращої комунікації з містянами, тепер  приділили увагу навчанню такої комунікації працівників бібліотек.

Ще один захід – читання дітям вголос творів з шкільної програми на тему «Весна», під час яких учні художньої школи створювали свої роботи.

«Всі заходи реалізуються відповідно до програми розвитку культури міста Дніпро. Все це можливо забезпечити саме в цьому приміщенні тому, що тут є укриття, яке має відповідні акти від МНС. У разі, коли звучить сигнал тривоги, усі відвідувачі закладу можуть спуститися до укриття і пересидіти там цей час», – зазначила Ксенія Сушко.

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Новини Культури Дніпра

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version