Skip to content

Звідки взявся рух ПВК «Редан»: що потрібно знати батькам, щоб вберегти свою дитину

Масові бійки та заворушення в Україні. Інформація про нову субкультуру «ПВК Редан» почала активно розповсюджуватись у медіа та соцмережах після масового затримання підлітків у торговельних центрах міст росії. З 27 лютого такі збори поширились і Україною, але правоохоронці швидко зреагували, і вже 18 телеграм каналів цього руху заблоковано. Більшість їхніх адміністраторів – неповнолітні. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на ДніпротВ.

Наприкінці лютого на росії виник новий молодіжний рух, учасники якого називають себе «ПВК Редан».

 Назва запозичена з аніме-серіалу Hunter x Hunter, у сюжеті якого є злочинна організація «Геней Редан» з павуками на емблемі. Російські підлітки і собі взяли павука за логотип. Вони збираються коло ТРЦ та влаштовують штурханину й чіпляються до перехожих.

В Україні подібні збори вперше зафіксували 27 лютого. Ці канали та групи створені для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні – розповіли в Нацполіції.

«Перший інцидент між опонентами 22 лютого цього року у столиці країни агресора, в результаті сутички загинуло 2 підлітків і саме після цього російські спецслужби почали використовувати ситуацію. Як модель для провокації для заворушень на території України і допомагають їм у цьому адміністратори профільних груп та інформаційних каналів, які всіляко намагаються спровокувати та втягнути дітей у протиправну діяльність», – розповів начальник управління ювенальної превенції Національної поліції України Василь Богдан.

Викрили одного з адміністраторів телеграм каналу ПВК «Редан». Ним виявився16-річний дніпрянин.

«Я створив цю групу з метою публікувати пости з рекламою, оскільки тема «Редана» сьогодні дуже популярна в тік тоці та інших соціальних мережах… Хотів би сказати, що в Україні немає поняття «Редана», особливо в таких містах як Дніпро, Полтава, в яких відбулися події».

Фахівці кажуть, затримання адмінів дійсно зможе припинити існування субкультури. На відміну від наших сусідів, де в молоді немає альтернатив для розвитку. 

«Це нам такий всім дзвіночок, формування такої групи, щоб ми всі приділили увагу нашим дітям задумались про те що вони зараз є, що ми можемо їм зараз дати замість школи, для дитини дуже важливо мати соціум, мати комунікації з однолітками», – каже психологиня Наталя Михалькова.

Поліція вже заблокувала 18 телеграм-каналів та груп ПВК «Редан».

З адміністраторами обмежуються профілактичними бесідами.

Категорія: Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: