Skip to content

Карантинні обмеження: на Дніпропетровщині зафіксовано спалах африканської чуми свиней

У Дніпропетровській області зафіксовано спалах африканської чуми свиней. Збудник виявили 28 лютого 2023 року в селі Орлівщина. Про це повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на Новомосковське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Рішенням ДНПК (Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії) при Новомосковській районній державній адміністрації з 28 лютого 2023 року введені карантині обмеження на всій території с. Орлівщина, встановлені зони захисту та зони спостереження.

В селі проводяться дезінфекційні заходи, а також працюють групи обліку поголів’я свиней, йдеться у повідомленні.

Африканська чума свиней – контагіозна і найбільше згубна вірусна хвороба, яка перебігає блискавично, гостро, підгостро та безсимптомно.
До африканської чуми сприятливі домашні й дикі свині незалежно від віку і породи. Джерело збудника інфекції – хворі свині та вірусоносії.

Захворювання не загрожує людям, хворіють лише свині. Вірус не переноситься повітрям, і потрапити до тварини може тільки при безпосередньому контакті. Вилікувати захворювання неможливо, тому єдиний метод боротьби із захворюванням — умертвляти й спалювати хворих свиней для запобігання поширення вірусу.

Заходи профілактики полягають в тому, що все поголів’я свиней повинно бути провакцинованим проти класичної чуми. Свиней завозити тільки з благополучних територій, що повинно підтверджуватись ветеринарним документом (довідка або свідоцтво).

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: