Site icon Наше Місто

Борги космічні: в КП «Дніпроводоканал» зробили заяву щодо примусового стягнення заборгованості

Новини Дніпра: Що буде, якщо не платити за воду - Наше Місто

В Україні вже рік йде повномасштабна війна, в результаті якої багато хто з мешканців Дніпра покинув місто, хтось залишився без роботи, і не має змоги вчасно оплачувати комунальні послуги. У то же час, багато і тих, хто свідомо накопичує космічні борги і навіть не намагається їх оплачувати. Саме через такі злісні неплатники ставлять під загрозу якісне та безперебійне надання послуг не тільки мешканцям міста, а й іншим підприємствам і організаціям критичної інфраструктури. Тому КП «Дніпроводоканал» вимушене звертатися до суду щодо примусового стягнення заборгованості, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на сайт підприємства.

Нагадуємо, нормами Цивільного процесуального кодексу України передбачене стягнення боргів за спожиті комунальні послуги у спрощений спосіб – в порядку наказного провадження – без виклику боржника до суду з подальшим повідомленням поштою про прийняте рішення.

В разі невиконання боржником рішення суду, йому доведеться відшкодувати витрати виконавчого збору у розмірі 10% від суми стягнення та суми витрат на здійснення виконавчих дій.

«Мабуть, деякі боржники сподіваються на заборону Верховною Радою примусово стягувати борги за житлово-комунальні послуги протягом дії воєнного стану. Для таких боржників повідомляємо, що заборона стосується певних категорій громадян, тому заходи з примусового стягнення боргів КП «Дніпроводоканал» здійснює з дотриманням норм та вимог діючих нормативно-правових актів», – розповіли на підприємстві.

В КП «Дніпроводоканал» навели приклад примусового стягнення заборгованості з боржника, у якого на 31 жовтня 2021 року утворилась заборгованість у розмірі майже 90 тис. грн.

Суд задовольнив позовні вимоги КП «Дніпровдоканал» про стягнення заборгованості по оплаті послуг водопостачання та водовідведення.

Категорія: Війна, ЖКГ, Новини Дніпра, Питання/відповідь

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також:

Exit mobile version