Skip to content

Кримінальні новини Дніпра 28 лютого: небезпечні молодіжні рухи та продаж неіснуючих меблів

Деструктивні молодіжні рухи, які спонсорує ФСБ країни-агресора, знешкодження наркокартелю, який за своїм розмахом не поступається колумбійським синдикатам, шахрайство з неіснуючими меблями та 2500 літрів «паленого» алкоголю. Усі найбільш резонансні події останнього дня зими в одному відео Днепр оперативный, повідомляє сайт «Наше Місто».

Нещаслива вулиця

У Дніпрі на перехресті вулиці Калинової з вулицею Янтарною автомобіль збив чоловіка на пішохідному переході. Відео моменту ДТП зафіксувала камера Ситуаційного центру Дніпра. Внаслідок аварії у пішохода травми кінцівок, а також рвані рани на обличчі, його госпіталізували. В причинах аварії розбирається слідчий. Пізніше також на вулиці Янтарній патрульні виявили водія з ознаками алкогольного сп’яніння. Він порушував правила дорожнього руху, а коли побачив автомобіль правоохоронців, пришвидшився і намагався втекти з їх поля зору. Поліцейські заблокували авто водія і після спілкування з ним запропонували чоловіку пройти ообстеження у встановленому законом порядку. Драгер підтвердив, що кермувальник нетверезий. На нього склали декілька адміністративних матеріалів та відсторонили від керування авто. 

100 тисяч на примарних меблях

Поліцейскі Дніпропетровщини затримали групу шахраїв, які ошукували людей, «продаючи» їм не існуючі предмети інтер’єру. Зловмисники розміщували в соціальних мережах оголошення про продаж меблів, отримували передоплату, а потім блокували жертв та привласнювали їхні кошти. Жертвами шахраїв, ймовірно, стали близько 100 осіб, які замовляли у них товар. Приблизна сума збитків, завданих людям, може сягати 100 тис. гривень. Наразі усіх фігурантів справи затримали, їм повідомили про підозру. Слідчі дії тривають.

“Офники” проти “реданів”

В Україні набувають популярності підліткові рухи «реданів» та «офників», родом із росії. Це агресивні молодіжні субкультури що конфліктують між собою та влаштовують масові бійки в громадських місцях. Стрімке розповсюдження серед молоді подібних деструктивних підліткових рухів пов’язують з діяльністю ФСБ, направленої на дестабілізацію загальної ситуації в Україні. Так, вже відомо про масові затримання поліцією у Харкові (257 осіб, з яких лише 30 – повнолітні), Луцьку та Івано-Франківську. У місцевих телеграм-каналах Дніпра поширюються відео, в яких великі групи агресивно налаштованих підлітків бунтують вулицями міста.

Редакція «Дніпра оперативного» закликає своїх читачів не вестись на провокації ворожих спецслужб та не розповсюджувати агресію і ненависть серед своїх же земляків. А батьків просимо уважніше слідкувати за своїми дітьми, більше спілкуватись з ними та проводити серед них пояснювальну та виховну роботу. Ми – Українці, і наша сила в нашій єдності, не будемо про це забувати! 

Не проскочив

ДТП за участю позашляховика Range Rover та мікроавтобуса Mersedes Sprinter сталась на перехресті вулиці Юліуша Словацького та проспекту Дмитра Яворницького. Білий мікроавтобус рухався проспектом в бік центрального вокзалу. За словами водія, він хотів проскочити перехрестя на жовтий сигнал світлофора. В цей час на перехрестя виїхав червоний позашляховик Range Rover, який врізався у Mersedes. Від удару мікроавтобус почав не керований рух та ледь не збив жінку з двома дітьми, які стояли в цей момент біля пішохідного переходу. На щастя, в цій аварії обійшлось без травмованих, але обидва т.з. отримали механічні пошкодження, а рух перехрестям був сильно ускладнений.

Прикрили «синю» лавочку

У Дніпрі затримали виробників та розповсюджувачів безакцизних алкогольних та тютюнових виробів. За даними слідства, місцевий мешканець у себе вдома організував підприємство з виготовлення «паленого» алкоголю, також він закуповував та перепродавав тютюнові вироби без акцизної марки. До злочинної схеми підозрюваний залучив дружину та чотирьох знайомих. Під час санкціонованих обшуків вилучено обладнання для виготовлення алкогольних напоїв, пакувальні матеріали, 2500 літрів готової продукції, сировину, тютюнові вироби, грошові кошти, мобільні телефони та чорнові записи. Орієнтовна вартість вилученої продукції становить майже 1 млн грн. Фігурантам справи повідомлено про підозру. Слідчі дії тривають

Майже як в Колумбії

Правоохоронці в Кривому розі знешкодили величезний наркокартель. Злочинне угрупування «Двадцятівські» забезпечували зіллям усю Україну, а щомісячний прибуток від продажу наркотиків оцінюється в більш ніж мільйон доларів США. В ході спецоперації, яка готувалась майже рік, і в якій взяли участь понад 1200 правоохоронців, були затримані 37 учасників злочинного угрупування, в тому числі десять її лідерів. Для безперебійного виготовлення метамфетаміну фігуранти організували діяльність мережі нарколабораторій в орендованих гаражах та в квартирах у Кривому Розі. В них вони мали змогу виготовляти до 40 кілограмів психотропів в місяць. За результатами проведення понад 200 одночасних обшуків поліцейські вилучили наркотичні засоби і психотропні речовини, а також прекурсори. Окрім цього, вилучено 310 тисяч доларів США, 103 тисячі євро та понад 500 тисяч гривень, зброю та набої різного калібру, боєприпаси та інше. Усім учасникам угруповання повідомлено про підозру за кількома статтями кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Категорія: Кримінал, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: