Skip to content

Зимовий блекаут не вдався: Повітряні сили назвали нові цілі росії

Ксенія Куземко

Ракетні удари по Україні

Впродовж зими росіянам не вдалося занурити українців у повний блекаут. Прессекретар Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат припустив, тепер ворог може змінити тактику, тож влітку варто готуватися до ударів по інших обʼєктах, пише «Наше місто» з посиланням на NV.

Він зазначив, що наша енергетика вже пристосувалася до ворожих масованих ракетних обстрілів шляхом швидкої мобілізації бригад і відновлення пошкоджень. До того ж, зі збільшення світлового дня споживання стає меншим.

“Ворог побачив, що цілі не досягнуто, тому, можливо, буде зменшення атак по об’єктах енергетичної інфраструктури”, – сказав Ігнат.

Водночас, речник вважає, що новими цілями агресора можуть стати транспортна інфраструктура чи гідротехнічні споруди.

На думку Ігната, Повітряні сили мають зміцнюватися, а також очікувати якнайшвидшого повернення військових з тренувань і прибуття нових засобів протиповітряної та протиракетної оборони, зокрема зенітних ракетних комплексів SAMP/T і Patriot.

“Це (засоби ППО – ред.) саме те, що нам потрібно проти балістики та окремих видів крилатих ракет, таких як Х-22. І захищати ними пріоритетні напрямки від ударів, зокрема, балістичними ракетами”, – пояснив військовий.

Ракетні удари по Україні

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: