Skip to content

Погода в Україні навесні 2023: синоптик розповіла, які сюрпризи слід очікувати

Ксенія Куземко

Весна 2023 рік в Україні: синоптик розповіла, які сюрпризи слід очікувати

В Україні весна очікується  аномально теплою. Середня за сезон температура повітря може бути  вищою за норму. Про це розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Укргідрометцентру Віра Балабух, пише «Наше місто».

За словами фахівчини, зима, яка вже добігає свого кінця, була аномально теплою, а січень виявився одним з найтепліших за період інструментальних спостережень.

Середня за місяць температура повітря у січні була на 1-5 градусів вищою за кліматичну норму, а на Прикарпатті та Закарпатті – навіть на 5-6⁰С і більше. Добові аномалії температури нерідко сягали 10-15⁰С. Тобто, в окремі дні січня температура повітря була такою, як за звичай спостерігається у листопаді, чи навіть жовтні.

«Причиною такої аномально-теплої погоди є зміна клімату, зумовлена людською діяльністю, та особливості атмосферної циркуляції, які спостерігались у північній півкулі. До таких  процесів належить, насамперед, Південне коливання, яке уже третій рік поспіль перебуває у від’ємній фазі – Ла-Ніньо і впливає на погоду багатьох регіонів, і України також», – розповіла Віра Балабух.

Якою буде погода навесні

За оцінками Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США та Європейського центру середньотермінових прогнозів  весна в Україні очікується теплою. Середня за сезон температура повітря може бути  вищою за норму на 1-2⁰С. Однак можливі хвилі холоду з півночі.

Весна 2023 рік в Україні: синоптик розповіла, які сюрпризи слід очікувати

Категорія: Важливо, Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра, Україна

Позначки: , , ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: