Тема схуднення, здається, актуальна завжди. Нутриціологи, дієтологи, фітнес-тренери завжди готові прийти на допомогу тим, хто хоче підтягнути тіло, позбавитись зайвих кілограмів та почуватись здоровішими. Перше, що потрібно змінити в житті, щоб схуднути – раціон. Більше білків рекомендує вживати фітнес-тренер Віктор Мандзяка. Він також розповів, яке м’ясо необхідно вживати, щоб схуднути, пише “Наше місто”.
Звичайно, м’ясо не є єдиним джерелом білка, але для його постачання цей продукт хороший — у 100 грамах м’язової системи тварини міститься близько 20 грамів високоякісного білка. Важливо пам’ятати, що у м’ясі є не лише високоякісний білок, але і такий небажаний інгредієнт, як жир.
Кількість жиру в м‘ясі залежить від виду істоти, від частини туші ,звідки воно було вирізано, від того, чи літала ця істота. Також впливає і спосіб приготування – чи це м’ясо смажили, чи перед тим обвалювали в борошно, яйце інше.
Жирність м’яса:
- куряче філе, філе індика, телятина – 2%,
- яловича вирізка – 3%,
- перепілка без шкіри – 4,5%,
- свиняча вирізка – 7%,
- куряче стегно без шкіри, куряча гомілка без шкіри – 10%,
- кролятина – 11%,
- баранина – 16%,
- язик свинячий – 16%,
- курячі крила зі шкірою – 16%,
- перепілка зі шкірою – 17%,
- куряче стегно зі шкірою – 17%.
Якщо хочете схуднути, потрібно їсти м’ясо, яке містить до 5% жиру, а м’ясо з відсотком понад 5%, іноді, наприклад, на свята.