Skip to content

Правила встановлення домашніх сонячних електростанцій змінять: Рада готує законопроект

У Верховній Раді розробляють зміни до законодавства, якими будуть запроваджені нові правила для встановлення домашніх сонячних електростанцій. Про це повідомив народний депутат Андрій Жупанін. Про повідомляє «Наше Місто» з посиланням на ZN.UA.

За словами депутата, законопроект передбачатиме як мінімум дві ключові зміни. Перша розроблена на пропозицію «Укренерго».

«Оператор системи «Укренерго» каже, що, окрім самих станцій, потрібно ще заохочувати людей до встановлення і накопичувачів. Це промислові акумулятори. Там електроенергія може зберігатися, коли вона не потрібна і видається в мережу, коли потрібна. По суті, це функція балансування, що зараз потрібна нашій енергосистемі», – пояснив депутат.

Друге нововведення планують запровадити як стимул для власників домашніх СЕС.

«Це правильна ідея – заохочувати встановлювати ці станції. Крім того, це покриває свою частину споживання, вони ще видають електроенергію у мережу, і на цьому можна заробити. Потреба держави, щоби ці станції продовжували встановлювати, залишається», – пояснив народний депутат.

«Під це плануємо домовитися з урядом про виділення кредитів для фінансування встановлення таких електростанцій», – додав Жупанін.

Законопроект буде оприлюднено протягом місяця.

«Ми розраховуємо зареєструвати документ у межах місяця. Головною умовою, обумовленою з «Укренерго», є встановлення невеликої станції, що акумулює», – підкреслив політик.

Категорія: Новини Дніпра, Суспільні та соціальні новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: