Skip to content

Хочу виписатись, а не приймати участь в експериментах: рятувальниця з Дніпра про лікарню в Німеччині 

Аліна Рудич

Новини Дніпра: Євгенія Дудка ДСНС, лікування

У квітні минулого року російська армія атакувала аеропорт Дніпра. Коли на місці працювали рятувальники, відбувся повторний ракетний удар. Тоді дуже постраждала прес-офіцерка дніпровських рятувальників Євгенія Дудка. Спочатку дівчину рятували у Дніпрі, а згодом перевезли на лікування до Німеччини. Вже сьомий місяць Євгенія лікується в одній з найкращих клінік. Про те, як її “лікують” дівчина розповіла у себе в Фейсбук, пише “Наше місто”.

Євгенія зазначила, що пройшла всі кола пекла у цьому медзакладі. На жаль, нормального лікування так і не отримала.

“У відділенні гастроскопії я знаходжуся 7 місяць і що тут роблять???? А нічого за 7 місяців мені не зробили. Все по їх правилам має заживати саме.

Питання – як щось може зажити в організмі, в який не надходить жодних природних вітамінів? Харчування немає… підтримки медикаментозно немає, окрім харчування у вену”, – написала Євгенія.

Нещодавно з’явилась нова проблема зі здоров’ям. Лікаря довелося чекати 14 днів.

“14 днів лікаря кращої лікарні Німеччини. Прийшов, головою похитав, змінив катетор на більший без будь-яких слів і пішов. Проблема не вирішилась!

Чекаємо знову 5 днів…. Прийшли прибрали катетор і сказали: «2-3 тижні заживе», минуло 2 місяці – стало гірше. Прийшла лікарка, мовчки зняла пов’язку і почала шити – без знеболюючого, без анастезії.

Повторюю, клініка №1 в Німеччині. Проблема не вирішилась. 24/7 в мене протікають пов’язки, кожні 15 хвилин їх змінюють. Моя шкіра в тому місці роздерта вхламіну, кров від пластирів вже не перестає йти! І сьогодні їх остаточне рішення – «Ви молода і у Вас має все само заживати, медикаментами ми не лікуємо», – пише Євгенія Дудка.

За її словами, їй також часто самостійно доводиться робити перев’язки, бо багато хто з медперсоналу цього не вміє.

“В умовах лікування чітко прописаний перекладач, якого жодного разу вони не покликали, ми завжди самі шукаємо! Говорю медсестрі: «В мене кров в стомі», відповідь: «Алес гуд». Фізіотерапевт прийшла помахала ручкою і пішла. 

Завідувач кожен четвер робить обход, як думаєте, в мою палату заходить?

Зверталися за допомогою до консула, волонтерів – нічого не допомагає.

Терпець увірвався. Є велике бажання вже зараз виписатися і їхати вмирати в Україну, але не залишатися для експериментів тут в «КРАЩІЙ КЛІНІЦІ» – резюмувала Євгенія.

Фото: Фейсбук Євгенії Дудки

Категорія: Важливо, Новини Дніпра

Позначки: 

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: