Skip to content

Сніг лежав понад 160 днів: яка з зим в Дніпрі була найхолоднішою

Аліна Рудич

Лютий в цьому році видався по-справжньому морозним. Синоптики найближчими днями прогнозують похолодання в окремих куточках України до -22 градусів. Які зими були у Дніпрі найсуворішими, а які навпаки – найтеплішими, розкажуть журналісти сайту “Наше місто” з посиланням на пост Лесі Логашової.

Найбільшу кількість снігу метеослужба Катеринослава зафіксувала взимку 1908-1909 років. Тоді він лежав 160 днів, і це стало рекордом для місцевості.

Малечу кутали у теплі шарфи, а проспектом їздили в санях на конях. Найхолоднішою порою за останні 100 років у Дніпрі, а тоді ще Дніпропетровську, вважають зиму 1987-го.

Мінімальна температура повітря містом становила -34°C.

Тоді арктична погода встановилася у місті від початку календарної зими. У цей час попит на шуби та дублянки значно зріс, а маленьких дітей відпускали надвір виключно у валянках.

Дивовижним 1987 рік був не тільки низькими температурами, але і тривалістю самої зими. Того року морози тривали до травня.

У лютому 1990 року мешканці Дніпра могли собі дозволити ходити у легких курточках і без шапки. Тоді середньомісячна температура становила +19 градусів.

Читайте також: Забув речі у громадському транспорті в Дніпрі: що робити та де шукати втрачене.

Категорія: Афіша, Новини Дніпра

Позначки: ,

Приєднуйтесь до нас у

Дивіться також: